Schoonderwoerd & Partners Ambitieloop

Ingestuurd door Cor TerlouwIk ben in training voor de marathon van Rotterdam. Traditioneel is er in deze periode de halve marathon in het Loetbos bij Lekkerkerk. De naam van de loop wisselt vanwege het veranderen van sponsor. De loop heet nu Schoonderwoerd & Partners Ambitieloop. Één ding verandert niet, dat is het parcours en de organisatie. Ik kijk naar buiten en zie het water uit de hemel stromen. Het regent aan één stuk door.

Regen zal mij niet weerhouden om te gaan lopen, ik voel me er juist een stuk beter bij. Lekker veel zuurstof in de lucht. Vermoedelijk zal het niet druk zijn vandaag, gezien de weersomstandigheden. De start is om 11.00 uur en even na 10.30 uur kom ik aan bij de Hooiberg in het Loetbos. Het krioelt er al van de verzopen mensen. Ongelooflijk. Ondanks dit weer komen er ruim 130 lopers op af. Het is tevens een weerzien van bekenden, clubgenoten en lopers uit de omliggende plaatsen. Ten onrechte komen er weinig lopers van buitenaf.

De organisatie kan hier niet beschikken over een douche en kleedkamers, maar lost dit op door een grote tent neer te zetten waar de lopers hun spullen achter kunnen laten en zich ook om kunnen kleden. De inschrijving is in een schuur waar je tevens koffie, thee, sportdrank of een kleine versnapering kunt kopen. Er zijn vandaag twee afstanden. De tien kilometer en voor de kilometervreters is daar de halve marathon. Ik moet voor de halve marathon een bedrag neerleggen van 4,50 wat me toch beter in de oren klinkt dan 15,50 in Alphen. Het startschot klinkt en al meteen vliegt er een snelle groep weg. Ik kan niet volgen.

Bron AV Start (ingestuurd door Cor Terlouw)

Vandaag wil ik een tijd lopen onder de 1.40 uur , maar me ook weer niet over de kop lopen met het oog op Rotterdam. Heel blijven is het devies. Het gaat nog harder regenen en de lopers zien er uit als verzopen katten. Een paar lopers klagen over het weer, maar ik heb er geen problemen mee. De tien kilometer gaat in 44.54 en ik loop zelfs op een tempo van 1.35 uur. Hij gaat lekker. Naarmate de wedstrijd vordert krijg ik last van mijn linker hamstring, een blessure waar ik al bijna een jaar last van heb. Ik kan er mee lopen, maar moet mijn paslengte wat aanpassen. Ik laat ook mijn snelheid iets zakken, verder blijft het goed gaan.

De eindtijd komt uit op 1.36.18 en ik ben daar dik tevreden mee. De eindklassering is plaats 25. Een prima training. De vele vrijwilligers klagen geen moment. Ik moet de organisatie een dikke pluim geven. Onderweg hadden we drie drankposten waar me voldoende konden drinken. Na afloop kregen we bij inlevering van ons startnummer een lekker pak met stroopwafels. We staan nog wat na te kletsen als er een loopster van de organiserende vereniging AVStart uit Lekkerkerk rondgaat met broodjes kaas en krentebollen. Je kan ook een bak koffie krijgen met een stroopwafel en de organisatie laat eenieder vrij om daar wat voor in de pot te doen. Niets moet. Een dikke pluim voor de organisatie. Volgens jaar sta ik zeker weer aan de start van dit leuke evenement. Nog steeds wandelend door de regen zoek ik mijn auto op en ga huiswaarts met een tevreden gevoel.

© Cor Terlouw – Bergambacht