10EM Twello: waar is Ilse Pol?

Bron: Albert BroekhoffVandaag wordt de 10 Engelse Mijl van Twello gehouden. Het is op zaterdag 12 januari ’08 de tweede keer dat we bij het nieuwe onderkomen van SV Twello van start gaan. Het fraaie complex met het aarden dak steekt fraai af in het landschap. Ik ben op de fiets. En dat fietsen is meteen de warming up. Ik arriveer om kwart over twaalf. Als ik het inschrijfformulier heb ingevuld is het wachten in de rij voor de inschrijving.

Er is een aardig toeloop. Ook hier neemt de belangstelling voor hardlopen dus toe. In de kleedkamer zijn alle bekende(n) aanwezig.  Johan is nog vol van zijn overwinning in de midwintercross te Heeten. De lopers van Daventria Groep 2 zijn er ook. Iedereen heeft er zin. Maar waar is Ilse Pol? Twee jaar geleden stond ik nog achter haar.
 
Om 12.56 worden we plots weggeschoten en het gaat meteen het sportcomplex af, rondom de rotonde en rechtsaf naar HW Iordenweg. Na tweehonderd slaan we de Zonnenbergstraat in en lopen we richting de eerste huizen van Wilp-Achterhoek. Met het hoofd recht in de wind (die met windkracht 6 stevig is). Ik weet in de eerste kilometers aan te sluiten bij Irene. Met zijn vieren lopen we door het gehucht. Bij drie kilometer laat ik twee van de lopers gaan. Met de overgebleven loper gaat het samen verder.

Bron: Albert Broekhoff

De route gaat langs de A1 en na een lus bij het viaduct lopen we de snelweg over en gaat het richting recreatieplas Bussloo. Het parcours laat ons om deze recreatieplas heen lopen. Tot aan de 5km gaat het prima. Dan bemerk ik dat de achillespees opnieuw begint op te spelen. Ik had van de week kalm aan gedaan en het leek erop dat het één en ander tot rust gekomen was. Dus toch niet. Ik neem gas terug. Inmiddels word ik door een groep bijgehaald. Aansluiten lukt niet. De omgeving hier is prachtig en we lopen in het bos langs de plas. Het 10km punt gaat in 45:39 min. Als we met een bochtje linksaf gaan word ik bijgehaald door een atleet, die verzucht dat ie al 5km lang, jacht op me heeft gemaakt. Hem bijhouden lukt me niet en ik baal dat ik zo’n last heb van mijn achillespees.
 
Ik loop alleen verder. Als we rechtsaf gaan en de recreatieplas laten liggen is er een tafel met wat te drinken. Ik neem een slok AA drink en de rest van de inhoud gaat volledig over mijn shirt. Ik loop inmiddels over de Streilerweg naar Posterenk. Als ik de Wilpermolen zie, gaat het linksaf richting Twello. Ik haal een paar 10km lopers in en onder het viaduct van de A1 is al het beste er volledig af. Waar is de bezemwagen? Ik ploeter een kilometer door. De route gaat langs landgoed Noordijk. Het landhuis staat er tegenwoordig bouwvallig bij. Dat was vroeger toch wel anders.
 
Als we het bos uitlopen kom ik langs het 15km punt ( 1:10:07 ). Nog slechts één kilometer te gaan. Op karakter zal ik maar zeggen gaat het verder. Op het laatste moment word ik nog door een leeftijdsgenoot ingehaald. Ik finish net voor de tweede vrouw in 1:15:30. Mijn clubmaten zijn al lang binnen en verwelkomen me. Douchen en naar huis, het was genoeg beweging voor vandaag. Als ik vertrek kom ik Anita in de gang tegen. Ze is vanaf de Derde kerstdagloop al ziek. Ze is voorzichtig weer begonnen. Desalniettemin wordt ze derde en staat ze trots met een enveloppe met inhoud in d’r handen

© Albert Broekhoff – http://www.daventrialoper.web-log.nl/