Lichtstadloop Gramsbergen

Bron: Titus LoopsportHet speciale  van de Lichtstadloop is dat Gramsbergen-"city"- niet alleen verlicht is maar ook echt versierd en dat Gramsbergen dit jaar de finale heeft van het Vechtdalloopcircuit. De organisatie heeft gezorgd voor een dweilorkest , een Djembégroep en Jumpers wat e.e.a. ook allemaal mag inhouden…

Doordat het stratencircuit voldoende ruimte biedt heb ik niet de idee dat er sprake zal zijn van extra veel duw- of trekwerk , ook omdat de sfeer er heerlijk gemoedelijk is. Topatleten zullen er niet aan de start verschijnen. Van de andere kant is het de finale van een heel loopcircuit en verrassingen zijn nooit uitgesloten. Er worden toch een 500tal lopers verwacht voor het totale programma waaronder leuke jeugdafstanden. Als laatste loper heb ik het twee jaar geleden meegemaakt dat ipv de bezemwagen er constant een bezemfietser achter mij aan fietste en ik regelmatig door de berijder voorzien werd van water en goede raad om toch maar te kunnen finishen.

Bron: Titus Loopsport

In de regio vind ik naast de Lichtstadloop de Bridge to Bridge in Arnhem echt heel interessant om te lopen, maar ook de Apeldoornse atletiekverenigingen hebben in de loop van het jaar goede startmogelijkheden. Hopelijk gaat de Marathon van Apeldoorn en de Cityrun nog wat meer bekendheid krijgen.

Een beetje historie voor lopers die Clemens Boon (65+) niet kennen? Na zo’n 45 jaar in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest met een eigen bedrijf vond ik het een verademing om mij hiervan echt los te maken door te gaan joggen en van lieverlee kwam er wat meer conditie en kon ik wat langere afstanden overbruggen. Mijn eerste marathon in Barcelona in 2004 met de Loopgroep Titus was echt een belevenis, maar of  ik na Wenen van vorig jaar nog meer 42 kilometers ga lopen staat nog in de sterren.

Bron: Titus Loopsport

De voldoening na de lichamelijke inspanning van een training of een georganiseerde run is voor mij de motivatie om te blijven lopen/bewegen en daarnaast is de gezamelijke fun belangrijk want naast allerlei mogelijkheden in overdekte sportcentra blijft de vrije natuur toplokatie nr. 1 voor het bedrijven van deze sport. Met mijn geringe snelheid (ik voel mij al heel snel met 10 kilometer in 1 uur) is het gemakkelijk zeggen, maar de Olympische gedachte is voor mij de slogan om lekker door te gaan met lopen en dan is het helemaal niet erg om net voor sluitingstijd in Wenen als één van de laatste binnen te komen hijgen.

Bron: Titus Loopsport

© Clemens Boon – Apeldoorn / http://www.titusloopsport.nl