Draait de wereld om je heen?

Bron Eugène LékatompessyVandaag belooft een mooie warme zomerse dag te worden! Dertig graden is voorspelt. Dat is ongekend en hebben we deze zomer nog niet eerder gehad. Voor het hardlopen vind ik het eigenlijk veel te warm. Maar hardlopen zal ik. Als hardloopverslaafde kijk je niet op een paar graadjes meer of minder, uhum. Maar ik ga dit keer écht vroeg mijn korte duurloopje afwerken.

Dat neem ik altijd wel voor maar door oponthoud (lees aankeutelen) komt het er nooit van. Maar vandaag lukt het me wel! Uit bittere noodzaak, want we hebben voor deze ochtend een afspraak staan om op visite te gaan bij kennissen in Amersfoort en ’s middags gaan we met hardloopoom Wim, tante Gonnie en nicht Robin varen op het Veluwse meer. Maar eerst ga ik lopen.

Om kwart voor zeven gaat m’n wekker en ik draai me nog even om. Maar na een minuut of vijf besluit ik toch maar op te staan. Vlug ga ik naar beneden en maak ik een kopje thee voor m’n vrouw en voor mezelf. De kids slapen nog, maar door m’n gestommel wordt Caitlin ook wakker en ligt even later in ons bed. Als ik boven m’n thee en een mueslireep heb genuttigd ga ik snel naar de badkamer en poets m’n tanden. fris me op en kleed me om. Daarna geef ik dochterlief nog een kus en ga naar buiten. Alles in sneltreinvaart.

Image

De temperatuur is nu nog aangenaam, maar dat zal straks vlot veranderen. Ik dribbel rustig naar de rijksweg en steek de weg over. Ik doe wat rekoefeningen en wordt hierbij aangestaard door een grijswit gestreepte kat. ’t Is niet een van onze katten, want die snappen die rare fratsen wel van hun loopdwaze baasje. Deze kat snapt niet dat ik voor dag en dauw die “rare” rekoefeningen doe. Ik vraag het me ook af waarom ik zo vroeg er aan begin, want ik ben nog helemaal niet wakker. Toch ga ik vol goede moed aan de slag na m’n rekoefeningen. Ik start m’n horloge om 7.46 u.

Na een gevecht met m’n oordopjes van de mp3 die regelmatig loslaten en de gebruikelijke “dipje” kom ik weer in m’n ritme. Dit keer pak ik weer m’n vlakke looproute naar Veldhuizen. De eerste kilometer gaat in een slaapdronken toestand maar na de eerste kilometer gaat de automatische piloot eraf en wordt ik weer wat bewuster van de omgeving. Het is lekker rustig en ik heb geen last van auto’s of fietsverkeer. Heerlijk! Als ik in de wijk Veldhuizen ben is er wat meer leven te bekennen. Ik passeer een stel die hun hond op de vroege ochtend uitlaat. Ze maken ruim baan voor me zodat ik niet hoef te stoppen en met een korte groet ga ik ze  voorbij.

Ik loop langs het parkeerterein waar m’n ouderlijke huis staat en waar ik vroeger heel veel potjes voetbal heb gespeeld en als ik hier de straat uit ben besluit ik een extra lus te nemen door rechtsaf te gaan langs de bushalte. Als ik eenmaal weer bij de rotonde ben ga ik naar rechts en loop ik op het fietspad van de Slotlaan. Dit is de grote weg die dwars door Veldhuizen loopt en die de wijjken Veldhuizen A en B verbindt met het centrum. Het fietspad is voorzien van een glad asfalt en heerlijk om erop te lopen. En het is ook nog eens beschut door bomen wat het extra aangenaam maakt met dit zonnetje.

Als ik alle kruispunten ben overgestoken zonder gekke manouvres om auto’s te vermijden loop ik aan de einde van weg naar links. Als ik deze weg uitloop kom ik weer op de rijksweg uit. Ik besluit om de weg over te steken en via de andere kant mijn wijk Kernhem in te gaan. Ik krijg tegelijkertijd spijt dat ik deze extra lus heb genomen omdat ik zometeen een groot stuk moet gaan lopen langs de weilanden waar geen enkele boom staat die schaduw biedt.  Nou ja, de laatste paar meters dan maar afzien onder de hete zon. Mijn cap moet mij behoeden voor een zonnesteek.

Bron Eugène Lékatompessy

Als ik ook de laatse meters heb afgelegd en weer in mijn straat kom heb ik 5.4 kilometer afgelegd in een tijd van 31.56. Geen pijntjes aan overgehouden, alleen maar een van zweet doordrenkt shirt! Ik heb weer genoten van m’n duurloopje. Maar of ik elke keer zo vroeg ga lopen…?

Als ik weer thuis ben ga ik snel onder de douche en binnen drie kwartier zitten we in de auto richting Amersfoort. ’s Middags zitten we lekker op de boot en genieten van het uitzicht  en waterpret en is de temperatuur goed uit te houden op het Veluwse meer. Deze middag heb ik ook een beetje reclame gemaakt voor Loopkrant.nl. door in het shirtje te lopen die ik van Fiona en Maikel heb gekregen. Op m’n shirt staat de tekst: Draait de wereld om je heen? Ga naar Loopkrant.nl. Of de Biddinghuizers zich geroepen voelen om naar deze site te surfen, ik ben benieuwd…De dag sluiten we af met een bezoekje aan het pannenkoekenhuis in Ede. Het is een heerlijke dag geweest! 

Note: wil je ook Loopkrant.nl promoten en zelf een dergelijk shirt laten bedrukken? Download het originele ontwerp.

© Eugène Lekatompessy – Ede / http://runningcrashdummie.web-log.nl/