Bijna een week “clean”

ImageNou ja, clean. Voel me absolúút niet zo clean, want er is meer snoep verorberd dan gebruikelijk, en als dat er dan niet afgetraind wordt, krijg ik het (letterlijk) op m’n heupen. In deze eerste week zonder hardlopen heb ik eigenlijk weinig frustraties gehad wat betreft het niet kunnen lopen.

Des te meer frustraties met m’n Nintendo DS omdat ik bijna iedere keer weer helemaal naar het begin van een level moet met Super Mario als ik door m’n leventjes heen ben…grrr! Zó herkenbaar van vroeger toen ik zulke spelletjes op m’n Gameboy speelde. Maar nee, gekheid, ik ben best druk geweest en ook een paar keer beroerd, dus ik had wel wat anders aan m’n hoofd. De kids moeten tenslotte ook geëntertaind worden, het huishouden draait gewoon door, evenals het boodschappen doen.

Dit was Matijs z’n tweede week van de schoolvakantie, ineens waren zowat alle vriendjes op vakantie, maar gelukkig is vriendje Andre weer terug en kan hij daarmee lekker spelen. Daan kon ik deze week nog 2 dagen naar de Peuterboerderij brengen, wat wel fijn is, want zo heb ik even 1-op-1 tijd met Matijs. Bovendien was Daan niet helemaal lekker, en kon hij mooi even bijtanken met z’n middagdutjes (die hij hier thuis dus allang niet meer doet).

Bron Carla den Nieuwenhoop

Naast wat boodschapjes zijn Matijs en ik maandag samen naar de bios geweest (Shrek 3: ik dacht dat het een slap aftreksel zou zijn van de andere delen, maar het was toch best vermakelijk om te zien). Donderdag zijn we samen wezen zwemmen (één van m’n meest ongewenste activiteiten, maar ja, als moeder doe je zulke dingen nou eenmaal voor je kind). Matijs heeft zelfs zonder bandjes gezwommen, ondanks dat hij z’n diploma nog niet heeft. Mag eigenlijk niet, maar ik ben er steeds bij gebleven en het was gelukkig niet druk. Vandaag mag hij bij een andere groep de hele les in het diepe mee zwemmen, en hopelijk mag hij 31 augustus afzwemmen voor z’n A. Zou mooi zijn, want dat geeft toch een geruster gevoel als hij bij de sloot aan het klooien is met z’n visnetje. B wil ik er meteen achteraan laten doen, en Matijs gaf laatst zelf aan dat hij ook C wil doen "omdat hij dan Daantje kan redden als die in het water valt".

Ik had deze week een MEGAstrijk (gevolg als je 2 weken gewoon níet strijkt) en woensdagmiddag had ik eindelijk de moed om eraan te beginnen. Woensdagavond was het af. Was overigens sowieso een Assepoesterdagje, want ik heb de keuken ook even flink onder handen genomen. Die overactiviteit werd me overigens niet in dank afgenomen door m’n lijf en ik moest dan ook af en toe even op de bank gaan zitten om op adem te komen. Zou je strijken en poetsen trouwens om kunnen zetten in een hoeveelheid km hardlopen? Misschien wel een nieuwe trend: Garmin’s Huishoudschrijfboekje (jaja, duffe naam, maar ik kon even niks flashy bedenken).

Image

Helemáál het hardlopen aan de kant zetten lukt niet hoor. Het blijft een gespreksonderwerp. De reacties op m’n weblog blijven komen, evenals allerlei opbeurende e-cards (heel erg veel dank daarvoor allemaal!), ik bezoek weblogs van medehardlopers en verbaas me soms over de hoeveelheid kilometers die sommige afleggen (al dan niet ook nog eens op de fiets) en leef mee met hen die ook geblesseerd zijn. Verder ben ik bezig met de laatste aanpassingen aan m’n eigen column van het clubblad van de atletiekvereniging, en moet ik, als kersvers redactielid, ook trainers benaderen voor wat andere rubrieken.

Ik bedenk me nu (pas op: ik ga even diep) dat als ik het hardlopen moet opgeven, alles wat er nu omheen zit óók wegvalt. Een diep gat staat me dan te wachten, lijkt me. Dat is toch wel een nadeel als je ergens volledig voor gáát: valt het weg, dan valt er heel véél weg. Brrr, moet er niet aan denken. Hopelijk komen ze er toch gauw achter wat mijn probleem is, anders heb ik er zelfs nog een probleem bíj.

Om niet zo troosteloos te eindigen: the sun is shining , straks ga ik stiekem bij zoonlief Matijs kijken hoe hij het doet bij zwemles, draai ik thuis een paar wasjes, doe nog een paar laatste boodschapjes, en hoop nog even lekker te kunnen genieten van het zonnetje in de tuin.

© Carla den Nieuwenhoop – Veenendaal / http://runningmom.web-log.nl