Looplocatie: De Posbank

ImageLoopkrant.nl is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en loopervaringen vragen om gedeeld te worden. Lekker gemaakt door vele verhalen over de hardlooplocatie van Nederland ging Loopkrant.nl zelf maar eens op onderzoek uit. Op naar de Posbank op de Hoge Veluwe om zelf maar eens te zien hoe mooi het daar eigenlijk is. Bang voor de enorme drukte in deze zomerpiekmaand gingen wij aan het begin van de avond.

De Posbank is het hoogste deel van de Veluwe. Bij helder weer kun je tot in Duitsland kijken. Rondom het bezoekerscentrum en het uitzichtpunt Koepel de Kaap zijn vele parkeerplaatsen te vinden. Met de bus of trein is niet echt een optie, tenzij je een hele lange duurloop vanuit Velp wil doen. Als je besluit om te gaan lopen rondom de Posbank kunnen vrouw, kinderen, schoonmoeders en -vaders gewoon mee. Wandelroutes genoeg en educatieve borden voor de kleinsten. Hardlopend is het wel oppassen voor de Schotse hooglanders en ander wild. Het moet gezegd worden: vlak lopen is er niet bij. Alles gaat of heel steil omhoog of heel steil omlaag.

Vader Johan Carel en zoon Diderik Bierens de Haan

Gelukkig is er ruime keus voor lopen op asfalt (fiets)paden, bos of heidepaden. Voor de echte kuitebijters natuurlijk off-the-road. Door het kiezen van een gekleurd ruiterpad ben je verzekerd van een goed uitgezette route en raak je niet echt verdwaald, al kan het geen kwaad je vooraf goed te oriënteren op het soort training en de te lopen route. Na afloop kan je onder genot van een schitterend uitzicht bij het bezoekerspaviljoen op de Posbank terecht. De openingstijden zijn wel erg zuinig, dus drinken meenemen voor het geval dat nodig is!

Nagekomen reactie van de lopers op bovenstaande foto, J.C. Bierens de Haan – Arnhem: "Vader Johan Carel en zoon Diderik Bierens de Haan liepen afgelopen zaterdag samen hun rondje. Dit keer vanaf de Posbank naar het Rozendaalse veld, dan naar het noorden naar de brandtoren, vervolgens naar het westen waar we de fotografe tegenkwamen en vervolgens in een boog terug richting Posbank. Samen genieten in de vroege avondzon. Twintig-vijfentwintig jaar geleden liep ik hier al met mijn hardloopvrienden. Nu weer, maar dan met de volgende generatie. Leuk om daar een plaatje van aan te treffen op Loopkrant.nl. De fotografe zei het ons al in het voorbijgaan. Het blijft genieten met die schitterende vergezichten aan de Veluwezoom bij het Rozendaalse Veld. "

Weet je ook een unieke trainingslocatie die je eens wilt delen met hardloopcollega’s? Mail ons: redactie@loopkrant.nl

© Redactie Loopkrant.nl

Even uithijgen bovenop de posbank en genieten van het uitzicht mag best!
Genoeg routes. Voor ieder wat wils
Bij helder weer kun je tot in Duitsland kijken