Twijfeldetwijfel

Image"Je gaat nou toch niet hardlopen?!", vraagt m’n vriendin hoogstverbaasd als ik haar zeg dat ik nog twijfel of ik zal gaan lopen. Mijn twijfels liggen in het feit dat ik mijn rechterknie best goed voel en ik dus misschien beter rust kan nemen. Zéker omdat ik zaterdag een goeie tijd neer wil zetten.

Vriendin zegt dat ik er al een tijdje erg moe uitzie en dat ik beter kan wachten wat ze zeggen na het maagonderzoek morgenmiddag. Ze ziet me een eigenwijs gezicht trekken en ik zeg inderdaad dat ik sowieso zaterdag die vijf kilometer van de Groot Ginkelse Loop ga lopen. Ik ga vervolgens naar boven. Daan is inmiddels al voorgelezen en naar bed gebracht door Jan, dus ik wil Matijs doen. Meneertje heeft z’n knuffel Varkentje vanmiddag in bad gedaan, vervolgens een t-shirt van hem aangetrokken ("Ze heeft nu een jurkje") en bij hem in bed gelegd (hij heeft zelfs het nachtlampje voor d’r aan gedaan). Errug lief, maar z’n bed en kussen zijn nu dus errug nat. De hele handel kan dus afgehaald worden, ik pak het reservekussen, en mopper wat op Matijs. Waarop hij besluit dat papa hem naar bed moet brengen. Ook goed.

Image

Ik dol nog wat met Daan en ga vervolgens op de rand van m’n bed zitten om m’n knie wat te masseren. Ondertussen maalt de vraag constant door m’n hoofd "Ga ik lopen of ga ik rusten?". Tsja, wat is nou het beste om te doen als je in je achterhoofd hebt dat je later in de week een leuke tijd wilt neerzetten tijdens een prestatieloop? Rust? Dan heb ik meteen het idee dat m’n conditie achteruit gaat (vorige week slechts twee keer gelopen, deze week wordt het dan alleen die zaterdag). Of toch gaan en zien waar het schip strandt? Hierbij zegt dat ene stemmetje stiekem dat ik morgen toch naar de fysio moet en dat hij dan de eventuele schade wel weer kan wegwerken.

Na bijna een kwartier zo te hebben zitten dubben, af en toe een blik werpend op mijn hardloopschoenen, trek ik snel m’n loungebroek aan. Manlief kijkt vragend en ik zeg "Zo, even een knoop doorgehakt!". Vervolgens vertrek ik naar beneden en neem een bakje met kersen (mjam!). Vanavond ga ik eens lekker relaxen! Zaterdag hoop ik te kunnen knallen.

© Carla den Nieuwenhoop – Veenendaal / http://runningmom.web-log.nl