ROC Aventus 10 Engelse Mijlen

Foto genomen door Ruud van der WalZondag 17 juni 2007. Het is rustig in huis. Ik rommel en ben in de weer met de oven en de broodjes die straks mee moeten. Het koffiezetapparaat pruttelt.  Het is vaderdag. Nog even in stilte aan tafel genieten. Vanmorgen staat de 10EM te Apeldoorn op het programma. Eerst nog koffie drinken en eten. De tas is al gepakt met de dorstlessers en andere spullen die nodig zijn bij zo’n hardloopwedstrijdje.

Note redactie: Op zondag 22 juni 2008 wederom de ROC Aventus 10 Engelse Mijlen te Apeldoorn, zie website organisatie. 

Als ik de koffie op heb en op het punt sta te vertrekken, word ik verrast met een vaderdagcadeau. Een VIP handdoek en VIP doucheschuim. Ze zijn gek met me. Als ik in Apeldoorn kom is het al aardig druk bij AV’34. Ik schrijf me in voor de categorie mannen boven de 45 jaar. Veel bekenden, zo ook een paar van Daventria. Gerard en Johan zijn er: onze Wedstrijdatleten. Ze hebben er zin in en staan op scherp. Na de warming-up, op en rond de atletiekbaan, is het vertrekken naar de start. Die is op de Asselseweg zo’n 750meter verderop. Er is een aardige (meer dan honderd) deelname.

Image

Het weer is goed en de temperatuur is 18/20 graden. De luchtvochtigheid is hoog merk ik, want het voelt al gauw warm aan. De start is op mijn klok om 10:59 uur en het eerste stuk gaat over een onverharde weg ( de Asselseweg ). Na twee kilometer gaan we het fietspad op en het gaat dan heuvel op en heuvel af. De kaarten zijn na zo’n twee kilometers al wel geschud. Iedereen heeft dan zijn positie gekregen van wat ie waard is. Ik loop alleen en haal af en toe iemand in, maar meestal wordt ik ingehaald. Het fietspad gaat dwars door een mooi stukje natuur en we volgen dit tot aan de Soerense weg. Het gaat links af naar Hoog Soeren. We lopen op het fietspad naast de provinciale weg. Het vijf kilometer punt gaat in 24:12 min. De natuur hier is mooi en er zijn mooie doorkijkjes.

Net voor Hoog Soeren gaat het rechtsaf. We lopen eventjes in het zonnetje en het voelt meteen vochtig en warm aan. Tot aan de Amersfoortseweg gaat het en we stijgen tot aan 100 meter boven NAP om vervolgens rechts af te gaan langs restaurant de Echopunt (9 kilometer) en het Hertendal richting Julianatoren. Het stijgen heeft de kuitspieren extra werk gegeven,  gelukkig kunnen ze het weer goed aan.

Foto genomen door Ruud van der Wal

Twee hardlopers hebben me ingehaald en blijven zo’n honderd meter voor me hangen.
De 10 kilometer gaat in 48:30 min. Het wordt tijd om wat gas bij te geven. Op de weg terug met zo’n 6 kilometer voor de boeg moet dat lukken. En zowaar dat lukt ook. Op het fietspad door het bos op kilometer 11 haal ik één van de mij voorbijgesnelde(n) weer in. Een tijdje lopen we samen op. Ik bemerk dat bij hem het beste eraf is. Dus alleen verder. Het fietspad komt weer uit op de Asselseweg en op het onverharde gedeelte gaat het langzaam weer omhoog richting het startpunt. Hier is het 15 kilometer punt en ik kom in 1:12:56 min door.
Het laatste stukje gaat omlaag richting AV’ 34 atletiekbaan. Bij het opdraaien van de baan wordt ik al verwelkomt en hoor ik van de speaker dat twee Daventrianen me voor zijn geweest. Tja dat zal wel, ik weet hoe hard ze lopen.

Image

Ik finish in 1:17:38  min met een gemiddeld snelheid van 12,5km per/u ( calorieverbruik 1392 ). Zo’n gps horlogemeter registreert heel wat. Ik voel dat ik op de weg terug ben. 7 weken eruit = 7 weken werken aan terugkomen. Uitlopen, douchen en even aan teuten met Gerard ( 1:06 ) en Johan ( 1:01:).  “Een atletiekshirt van Daventria krijg je niet; je dient dat zelf aan te schaffen ” zegt Johan en ik toch denken dat je die na zo veel inspanning en reclame voor de club automatisch kreeg. In ieder geval is deze vanmorgen al gehuldigde VIP weer een medaille van €7 rijker.

© Albert Broekhoff  / http://www.daventrialoper.web-log.nl