Papendal Games 2007

ImageHet is een doordeweekse avond. Maar geen standaard atletiekavondje. Nee, op woensdagavond 13 juni is het weer tijd voor De Papendal Games. Met dit jaar wederom een imponerend deelnemersveld. Met internationale allure.  Dus mooie spanning en sensatie verzekerd.

Dit jaar wel een beetje pech voor de organisatie. Op het laatse moment een afzegging van Bram Som. En speciaal voor hem was nog wel een 600 meter op het programma gezet. Ook jammer was het niet starten van Gregory Sedoc in de finale race van de 110 meter horden. Maar dat is nu eenmaal het risico van het vak.Het was druk op sportpark Papendal. Maar de charme is natuurlijk dat je als toeschouwer direct bovenop de blauwe baan staat. Iedere beweging van een atleet is zo perfect te analyseren. Ideaal voor wie van dichtbij een praktijkles loopscholing wil krijgen.

Image

Het nummer van de avond is en was natuurlijk de 5000 meter van Kamiel Maase. Kamiel zien lopen, die nu eindelijk weer eens een baanwedstrijd voor eigen publiek afwerkte, is voor Nederlandse loopfans altijd een bijzondere belevenis. Kamiel was deze avond goed op dreef. Na een voorzichtige start leek het er even op dat hij de aansluiting met de haas en een concurrent vroegtijdig zou missen. Maar na een eerste kilometer (in 2.45 voor de liefhebbers) zat Kamiel goed vooraan.

Image 

De tweede kilometer werd nog met haas gepasseerd in 6.24, maar de haas van de avond zat er blijkbaar net iets te snel doorheen. Voor iedereen was het toen al duidelijk dat een hele snelle tijd (onder 13.40) er niet in zou zitten deze avond. Maar met een 3000 meter passage in 8.16 werd keurig gelopen richting een 13.50 als eindtijd. Om precies te zijn haalde Kamiel de finish in 13.50.65.

En dankzij tegenstand tien rondes lang bleef het tempo goed in de wedstrijd. De laatste 600 meter liet Kamiel zien waarom hij het loopwonder der lage landen is. In zijn karakteristieke stijl volbracht hij de laatste twee rondes alleen met zijn tegenstander op ruime afstand. Na twee jaar en een marathon in maart in Japan was Kamiel meer dan tevreden met deze gerealiseerde eindtijd. Nu op naar de tien kilometer kwalificatie wedstrijd voor het WK-baan in het najaar. Tweemaal 13.50 is ook onder de 28 zullen we maar zeggen en het leek net of Kamiel nog vele rondes door wou lopen…

Image

Met ook ijzersterke deelname op de technische atletieknummers als kogelstoten dames, discuswerpen heren en polshoog heren werden de alle atletiekliefhebbers voorzien van waarvoor zij gekomen waren. Mooie prestaties van topatleten. Met een stuntvlieger die de 400 meter vlak boven de baan in acht seconden wist af te leggen was er ook vermaak voor al het laagvliegend wild én kinderen. Op naar Papendal Games 2008!

>> Een kort fotoverslag van de Papendal Games 2007 – Groter formaat (1MB) gratis op te vragen via redactie@loopkrant.nl

© Redactie Loopkrant.nl