De Cuneraloop 2007: Stukje omhoog…

ImageDe schitterende zaterdag 2 juni 2007 was natuurlijk perfect om te lopen. Wel warm, maar nog net niet té. Het wedstrijdgeweld dat we opzochten bevond zich vandaag in Rhenen. Hier was de keus om een vijf of tien kilometer op af te leggen over het nieuwe parcours van de Cuneraloop. Volgens de organisatie dit jaar zelfs voor iedereen geschikt.

Uit eigen ervaring van een van onze redactieleden van Loopkrant.nl weten we nu uit eerste hand hoe fijn het parcours nu inderdaad is. Met een  zomerse temperatuur en een berg die op verschillende manieren beklommen moest worden is dit parcours alles behalve saai. Maar zeker ook niet makkelijk. Vanaf de start ging het parcours gewoon heel, heel erg verschrikkelijk omhoog. Volgens sommige deelnemers vrijwel 90 graden. Een vlak parcours gaat als een fata morgana door het hoofd als de benen vollopen op weg naar de volgende klim. Thuisgekomen natuurlijk eens écht goed gekeken op de website van de organisatie. De heuvel moet de Cuneraheuvel geweest zijn. En deze is blijkbaar zo belangrijk in de historie van Rhenen dat lopers van ieder niveau vanaf verschillende kanten deze historische plek mogen beklimmen.

Image

Snel gelopen werd er vandaag ook op de Cuneraloop 2007 georganiseerd door AV Arena uit Rhenen. Winnaar in een prachtige tijd werd Melchior van de Pol (AV ’34). Met een winnende eindtijd van rond de 33.19 bewees Melchior dat hij een klasse apart is. De afstand met nummer twee was indrukwekkend.  Het loodzware parcours en de warmte lagen Melchior blijkbaar goed. 

Image

Met rond de 220 deelnemers aan de start, een jeugdloop van 1500 meter, vijf kilometer of een tien kilometer was er voor iedereen een uitdaging te vinden. Wat opviel was de perfecte organisatie met zelfs om de 500 meter bordjes met kilometeraanduiding. Veiligheid voorop en met op iedere kruising een verkeersregelaar hoefden de lopers weinig energie te verspillen aan ongeduldige automobilisten op deze zaterdagmiddag. Verkeerd lopen was praktisch onmogelijk. Veel dranghekken en lint zorgden dat niemand een sightseeing tour door Rhenen hoefde te doen.

Image

De afzettingen hadden wel een gevaar voor lopers die na een ronde van vijf kilometer wilden finishen. Een wellicht iets te fanatieke bewegwijzeraar maande iedereen die er nog erg fris uitzag om het dranghek bij de finish links te nemen. Waarbij de argeloze loper natuurlijk zonder erg toch richting een tien kilometer werd gestimuleerd. Want ontsnappen van een goed afgezet parcours is natuurlijk niet zo simpel!

>> Een kort fotoverslag van de Cuneraloop in Rhenen – Groter formaat (1MB) gratis op te vragen via redactie@loopkrant.nl

© Redactie Loopkrant.nl