Trimloop van Marsdijk in Assen

Bron http://www.trimloop-marsdijk.nl/In het Anne Frank Park werd in mei 2005 door de ‘Loopgroep Marsdijk’ de eerste Trimloop van Marsdijk georganiseerd. Deze eerste editie werd meteen een groot succes. Ruim 130 lopers verschenen aan de start om een parcours te lopen van 3, 6, 9 of 12 kilometer. Om een beter beeld te krijgen van de trimloop op 12 mei 2007 hebben we organisatielid Dagmar Jansen een aantal vragen gesteld.

Wie is Leen Kazemier en wat betekent hij zoal voor Loopgroep Marsdijk?
"Kazemier heeft de loopgroep (zelfstandig) opgericht in de zomer van 2003. Hij begon met slechts één beginnersgroep op de donderdagavond. Via een schema van een aantal maanden werden de vooral beginnende lopers klaargestoomd voor de 4 mijl van Groningen of om gewoon een lang stuk aaneen te kunnen rennen. Natuurlijk is de enthousiaste groep gewoon doorgegaan. Leen wilde echter ook weer een nieuwe opstapgroep. Deze kwam op de dinsdag. Wederom veel aanmelders. 

Bron http://www.trimloop-marsdijk.nl/

De loopgroep bestaat inmiddels uit ongeveer 80 enthousiaste leden en er kan op drie dagen worden gelopen. Naast de loopgroepen geeft Leen ook training in Nordic Walking en Sportief Wandelen. Kazemier is niet alleen in Assen, maar zeker ook op zondag in Norg van de partij. Leen is sinds een paar jaar gepensioneerd. Logisch, anders kon hij nooit zoveel met de sport bezig zijn." Bij loopgroep Marsdijk is het belangrijk dat er veel plezier aan het hardlopen wordt beleefd. Het motto is dan ook "Run for Fun". "De snelleren moeten altijd de laatsten weer ophalen (het zogenaamde stofzuigen!). Leen is wel fanatiek voor zijn lopers, maar nooit té fanatiek. Hij probeert ze tot grotere prestaties in de trainingen aan te zetten, maar nooit op een dwingende manier. Hij zal ook altijd vriendelijk blijven en je op een positieve manier stimuleren, nooit op een negatieve. En je loopt altijd voor jezelf."

Op jullie website is te lezen dat het parcours door werkzaamheden in het park is verlegd. Welk effect heeft dit uiteindelijk op de route en de organisatie?
"
De werkzaamheden in het Anne Frankpark heeft ervoor gezorgd dat we de route iets moesten aanpassen. Het start- en finishgebied is iets verplaatst. De kidsrun zal in een ander gedeelte van het park worden gehouden. Daar waar geen werkzaamheden zijn. Geen enkel probleem voor de lopers. Voor de deelnemers aan de trimloop zelf geldt dat men niet het hele park zal doorlopen, maar halverwege de weg op moet en er dus deels omheen gaat. Dit heeft voor de afstand van het parcours weinig gevolgen. Bovendien worden de wegen hier goed afgezet met extra hekken. Ik denk dat de organisatie er goed in is geslaagd om de werkzaamheden zo min mogelijk als probleem te zien, maar er direct een oplossing voor te zoeken die de trimloop net zo leuk moet maken als eerdere jaren."

Bron http://www.trimloop-marsdijk.nl/

Het parcours loopt grotendeels door het Anne Frankpark in Assen. Totaal drie kilometer per ronde. Bij elke finishpassage zullen vele vrijwilligers van de Loopgroep Marsdijk klaarstaan om de lopers te voorzien van bekertjes drinken. Helaas ging er in voorgaande edities nog wel eens wat verloren tijdens het aanpakken ervan, maar er is zeker op geoefend. Het hinderde de lopers zeer zeker niet om toch hun kilometers te maken. Krap veertig vrijwilligers zijn deze dag op de been om alles in goede banen te leiden.

Wat is zo kenmerkend aan Assen en specifiek de wijk Marsdijk?
"Ik denk omdat Assen wél een stad is, maar dat het niet heel erg een stadsgevoel met zich meebrengt. Het centrum is echter wel weer een stadwaardig, met een ruime keuze aan winkels en een net nieuw winkelcentrum ‘De Triade’. Marsdijk is een nog redelijk jonge wijk met vrijwel alleen maar laagbouw en heel veel jonge gezinnen. Het heeft bovendien een vrij compleet en nog behoorlijk nieuw winkelcentrum. Het is een vriendelijke, mooie wijk. Bovendien is het vrij ruim opgezet. Hiervan is het enorme Anne Frankpark een goed voorbeeld. Voor lopers is het bovendien perfect, vanwege de looproutes door de wijk en het feit dat je aan de rand van Assen en tegen het Noordwillemskanaal zit. Dit betekent dat je prima over de dijk kunt lopen en dat je altijd snel over een brug kunt en daarmee direct in de vrije natuur c.q. het platteland zit. Rennen in de natuur dus, terwijl je wel in een stad woont."

Bron http://www.trimloop-marsdijk.nl/

Nieuw dit jaar is dat er tegelijkertijd met de trimloop een grote fancy fair gehouden zal worden. Wat kunnen lopers hiervan verwachten?
"Tijdens het lopen zal men van de fancy fair niets merken. Het zal pas beginnen als de loop ook begint. Na afloop heeft men genoeg tijd om nog van de fancy fair te genieten. Deze duurt namelijk tot 16.00 uur. Vooral voor het publiek moet het een leuke dag worden. Een fancy fair afstruinen en ondertussen de lopers aanmoedigen. Zo zien wij het voor ons. Dit past precies in het streven om de gezelligste trimloop van het noorden te zijn."

Bron http://www.trimloop-marsdijk.nl/

Na een goedbezochte tweede editie in 2006 met als nieuw onderdeel de kidsrun staat de organisatie zaterdag 12 mei 2007 weer in de startblokken om iedere loper wederom een fantastische dag te bezorgen. Nieuw bij de derde loop is de afstand van 15 kilometer. De kidsrun die in 2006 voor het eerst in het programma zat blijft. De trimloop van Loopgroep Marsdijk is bedoeld voor trimmers en beginnende alsmede wat meer ervaren hardlopers. De trimloop staat open voor iedereen binnen en buiten de wijk Marsdijk in Assen.

© Redactie Loopkrant.nl ism Dagmar Jansen en Bertjan Marree / http://www.trimloop-marsdijk.nl/