Een nieuw loopmaatje

Bron http://runningcrashdummie.web-log.nl/Al een poos niks geschreven voor de Loopkrant. Mede door alle drukte in m’n gezinsleven en zeker niet dat ik geen enkele loopervaring meer beleef of dat ik m’n hardloopschoenen in de wilgen heb gehangen. Nee verre van dat, want ik ben redelijk hersteld van m’n knieblessure en loop binnenkort m’n eerste vijf kilometer evenement in Groesbeek samen met mijn loopmaatje Carla den Nieuwenhoop.

Ik wil samen met Carla deze afstand tijdens de de Zilverlood Dak Run onder de dertig minuten lopen en dat moet zeker gaan lukken. Daarna loop ik m’n eerste tien kilometer wedstrijd op de Groot Ginkelse Loop en wil ik een nieuw persoonlijk record neerzetten. Rond het uur en het liefst onder het uur, maar ik zie het wel. Ik heb in elk geval in de tussentijd niet stil gezeten.

Ik heb aan drie clinics van de Looppaspoort meegedaan, maar moest de andere drie afzeggen omdat ik toch wat last kreeg van m’n knie. De bostraining en vele intervaltrainingen waren te zwaar voor me, maar ik heb wel heel veel opgestoken van trainer Laurens Beerenpoot. Mijn training heb ik inmiddels opgevoerd naar twee keer in de week en dat bevalt me heel goed. Doordeweeks train ik samen met Carla en dat gaat geweldig.

Bron http://runningcrashdummie.web-log.nl/

Dit weekend samen met mijn dochter Caitlin getraind! Vrijdag samen met Caitlin nieuwe hardloopschoenen gekocht en dat heb ik met haar,  zo hyper als we zijn, natuurlijk zaterdag uitgetest. Met MapMyRun heb ik een 2,5 kilometer vlakke route uitgestippeld. Als we alles hebben aangetrokken gaan we op pad. Eerst een beetje inlopen en dan wat oefeningetjes om los te worden en precies om 16.00 u gaan we starten. Dit keer met een hartslagmeter. Ik stel Caitlin op haar gemak en vertel dat ze lekker rustig moet lopen en als papa te hard gaat moet ze dat zeggen.

Uiteraard moet ik ook zeggen als zij te hard gaat. En ja hoor: ze doet eventjes een versnelling en ik zeg dat ze wat zachter moet lopen, ha,ha. Ik loop heel trots naast haar. Ja, ja, samen met m’n dochter in een compleet nieuw hardlooptenue. Schitterend! Zij heeft er ook plezier in en is ook supertrots dat ze met papa mee mag lopen. Na pakweg 600 meter wil ze even wandelen. Geen probleem. Ik vind dat ze het goed doet en dat zeg ik ook aan mijn meisje. Nadat we zijn overgestoken bij de verkeerslichten gaan we weer een stukje hardlopen. Na ongeveer 600 meter nemen we weer een pauze. We zijn in de buurt van het park en we wandelen rustig richting het pannenkoekenhuis.

Bron http://runningcrashdummie.web-log.nl/

Op het grindpad gaan we weer hardlopen en als we de grote weg bereiken stoppen we weer eventjes, maar blijven wel wandelen. Daarna nog een stukje hardlopen tot de verkeerslichten bij de grote kruispunt en dat is het 2.5 kilometerpunt. Tot slot een lekkere cooling down en een dikke knuffel en kus omdat ze hartstikke goed heeft gelopen. Papa is beretrots! We hebben allebei geen pijn en de kleren en schoenen lopen hartstikke lekker. Mijn nieuwe hartslagmeter geeft aan dat we 25.30min hebben gelopen en 205 kcal hebben verbruikt met een gemiddelde hartslag van 123. 

Sinds deze zaterdag is mijntrainingsprogramma opgevoerd naar drie keer per week, want ik heb m’n nieuwe loopmaatje (m’n meisje) belooft dat ik elke week met haar zal lopen. Ik heb er zin in en kijk al uit naar onze volgende loopje. 

Eerder geschreven door Eugène H. Lekatompessy: Een hardloopjunky geworden?

© Eugène H. Lekatompessy / http://runningcrashdummie.web-log.nl