De eerste Moenenloop!

Image"Wat….? Een Moenenloop, wat een duivels initatief" Een van de eerste reacties die we kregen nadat de ruwe ideeën voor een mannelijke tegenhanger van de Marikenloop waren opgeborreld. Na tijdens een stevige training weer gefrustreerd te zijn geraakt over de opkomende dominantie van de vrouw in de loopsport dachten we "Nu is het tijd, we gaan er voor"

Een krappe drie weken later ligt er een organisatie op tafel en -niet onbelangrijk- een startlijst met een behoorlijk aantal hardlopende mannen. Al langer leefden we met ideeën voor bijzondere wedstrijdjes. Oorspronkelijk wilden we de eerste Moenenloop organiseren tijdens de overgang van zomertijd naar wintertijd. Het parcours van de Zevenheuvelenloop zouden we dan kunnen lopen in een recordtijd van 1 seconde. Gegarandeerd dat zo’n PR niet meer gepakt wordt. Een ander idee was om een indoor-cross te houden in de manege, inclusief hindernissen en waterbak. Deze wedstrijd zouden we dan lopen een week na het Nederlands Studenten Kampioenschap Trappenloop dat onze studentenatletiekvereniging Haasje nu ook al een aantal jaren organiseert. Echter tot nu toe bleef het meestal bij brainstormsessies, bergen notulen, zelfgebakken taarten en home-made video’s. Gelukkig dat daar nu verandering in komt!

Image

De eerste editie van de moenenloop zal geopend worden door een -bescheiden- lijst met prominenten. Een van hen is Gaby van Caulil, een regionale topper die veelvoudig kampioen is op de trappenloop en bij de veteranen onlangs het Nederlands Kampioenschap Steeplechase op zijn naam schreef. "Ik heb er zin in" zo laat hij weten. "Ik vind het vooral ook leuk dat de wedstrijd plaats vindt op de Duivelsberg. We lopen daar wel eens hard met een groepje dat traint voor de Marikenloop, dat maakt het wel bijzonder. Zeshonderdzesenzestig meter, wat een afstand! Ik hoop dat ze niet hebben gekozen voor het steillste stuk daar, dat kan nog wel eens zwaar worden. Ik kijk er naar uit"

Erg leuk te horen dat mensen zo enthousiast zijn, al zijn er ook wel wat boze reacties binnengekomen van dames die ook graag mee zouden willen doen. "De plaatselijke verkleed-winkel zal het wel goed doen deze dagen. Misschien kunnen we jullie wel eens vragen of hij wil sponsoren" kregen we nog als tip binnen.

Foto genomen door Pierino Smaniotto

Het wordt zaterdag 19 mei 2007 een feestelijk loopevenement. De voorbereidingen lopen soepel en de stemming zit er goed in. Enig probleem is dat we nog moeten oppassen dat we niet over de 665 deelnemers gaan. Dat kan ons een reis naar Duivelseiland kosten. Iedere 666ste deelnemer maakt kans op een reis naar Duivelseiland. Maar hopen dat na de wedstrijd niemand nog energie heeft om op te zoeken waar dat precies ligt.

© Michiel Kallenberg en Tim Os – http://www.moenenloop.nl