Dag twee 18e Groesbeekse Looptour

Bron: Corné van Helteren - http://cornevanhelteren.web-log.nl/Nadat de zevendaagse lopers en sommige vierdaagse lopers op 6 mei voor de fun gebeest hebben in de Leemkuil is het vandaag 7 mei een hele andere wedstrijd. Tijdlopen oftewel sprinten over één kilometer vlak en 1,3 kilometer bergopwaarts. Dit alles tijdens de Groesbeekse Looptour.

(Note Redactie Loopkrant.nl: De Groesbeekse looptour. Dit alles door de ogen van Corné van Helteren. In drie afzonderlijke verhalen vastgelegd. Hierbij het verslag van de tweede loopdag.)

De lopers verzamelde zich vandaag in de stromende regen. Dat is nog eens iets anders dan dat weer van afgelopen zaterdag! Er bleken vier groepen te zijn gevormd. Elke groep start om de drie minuten en de tijden worden geregistreerd. Ik zat samen met Marcel Ritzer en de kleine maar snelle Winnie Kersten in de eerste startgroep.

Om 19:30 uur dan het startschot op de Bieseltsebaan nabij het zweefvliegveld. We spurten ervandoor. Dit is toch wel even een andere tak van sport. Bij het ingaan van het bos neemt Winnie een tandje terug en samen lopen we een heerlijk tempo. Ik kijk eens op mijn horloge en we zijn net de twee minuten gepasseerd. Daar is in de verte de finish al. Ik wacht nog even af en spurt dan Winnie nog even voorbij. 3 minuut 30 seconden valt me ten deel (17,1 km/uur!). Niet slecht Helteren denk ik nog. Zo hard heb ik echt nog nooit gelopen.

Bron: Corné van Helteren - http://cornevanhelteren.web-log.nl/

Ik begin al te kuchen en aan mijn van te voren geparkeerde bidon doe ik me ten goede. Ik blijf maar kuchen! De rest is er natuurlijk ook al snel. We hebben zo´n 15 minuten om op adem te komen en dan de start van de 1,3 kilometer van de Bieseltsebaan richting Nijmeegsebaan tusen Groesbeek en de Heilig Landstichting. Ik ken deze klim van de training dus weet waar het pijnpunt licht. Die twee jongens voorop moeten Winnie en ik weer laten lopen. Ik kan heel lang aanpikken maar mijn inspanningen van even eerder breken me in het laatste stukkie op. Ik finish in 5 minuut 36 seconden (circa 14 km/uur). Ook weer erg tevreden.

Het regent nog steeds en ben echt doorweekt. Zoals elke nette loper nog even op de overige mannen en vrouwen van de andere startgroepen gewacht en tegen half negen zijn we weer klaar. Donderdag 10 mei voor mij de volgende beproeving op de motorcrossbaan in Groesbeek. Dan vijf ronden à 1,5 kilometer, dus totaal 7,5 kilometer.

© Corné van Helteren – http://cornevanhelteren.web-log.nl/