Yes, Yes, Yes en nog eens Yes.

Bron: Peter NielandZaterdag 14 april 2007 is voor mij de grote dag. Het praktijkexamen [Trainer Loopgroepen] staat op het programma. Samen met Hans en Joke rijden we vanuit Apeldoorn richting Zwolle met in ons kielzog Erik en Ingrid. Joke was vandaag heel erg zeker van haar zaak. Uit haar tas staken een paar kurken die herkende ik. Champagnefleskurken!

Op de heenweg is het nog even spannend doordat er een file staat op de A50. Als we maar op tijd komen? Via de afslag Hattem zijn we uiteindelijk dik op tijd aanwezig. Aangekomen in Zwolle zitten een paar lopers al lekker in het zonnetje. Als ik moet beginnen zijn er negentien loopsters en lopers aanwezig. En met deze hitte maar goed ook. Zo kunnen we onderling wat met onze Apeldoornse lopers gaan rouleren. Anne, een trainer uit Ede, heeft een tekort mensen, zodat een aantal lopers van de Apeldoornse loopgroep AV’34 met deze sympathieke Fries meeloopt. Als tegenprestatie verzekerde Anne ons om een keer op vrijdag training te geven in het Apeldoornse Orderbos.

Bron: Peter Nieland
Bron: Peter Nieland

De training: de loopscholing om rotaties tegen te gaan loopt goed. Al is twintig minuten wel wat lang. Ook het kernprogramma gaat goed in deze warmte. Al snel is het lunchpauze. Na de pauze is loopkameraad Erik aan de beurt. Zijn broer heeft hem nog even wat tips ingefluisterd. Achteraf iets te opvallend. Om halft twee is onze Liesbeth gearriveerd en dan zijn zelfs de heren van de examencommissie onder de indruk. Er wordt nog een weddenschap afgesloten of het nu een 800 of een 1500 meter loopster is. Onder de indruk zijn ze in ieder geval. De heren zijn daar iets van slag tijdens het examengedeelte van Erik.

Na Erik komt Joop met een prachtig uitgewerkte loopscholing. Een stervorm met acht stations. Ja, u leest het goed, acht stations. De hele buurt, natuurlijk alleen vrouwen, is opgetrommeld en loopt met Joop mee. En natuurlijk, hoe kan het ook anders zijn grootste fan Ingrid. Klasse dat ze vandaag bij ons was en drie keer met ons is meegelopen!

Bron: Peter Nieland
Bron: Peter Nieland

Als laatste is Emanuel aan de beurt. Apeldoorn is dus met vier examenkandidaten behoorlijk goed vertegenwoordigd op deze zonnige zaterdag in april. M’n zoon Nick trekt nog snel de schoenen van Gina aan en loopt mee. Het gaat allemaal nog steeds goed al loopt de temperatuur nog steeds op. Ook de loopscholing van Emanuel gaat prima ondanks het “kaatsen”. De kerntraining is vrij zwaar en moet op tempo, maar iedereen komt er doorheen.

De examens zitten erop en we gaan met zijn allen naar de kantine. De examenvoorzitter is onder de indruk van het hoge niveau. De leerlingen van Loopgroep AV’34 worden nog even apart genoemd voor de grote inzet en terecht. Hulde, hulde hulde! Dan worden één voor één de diploma’s uitgereikt. Namens de loopgroep krijgen de geslaagde trainers nog een paar sokken en een fles met inhoud aangeboden. En daar komt dan Joke met de welbekende heerlijke flessen champagne. Het was een prachtige dag met een perfect einde. Bedankt.

Bron: Peter Nieland
Bron: Peter Nieland

Na weken theorie- en praktijktraining is Nederland weer een aantal geschoolde loopgroeptrainers rijker!

Namens Erik, Emanuel, Joop en Peter bedanken we:
Carla, Liesbeth, Ingrid H, Ingrid R, Bianca A, Bianca van E, Nanda, Helene, Wilma, Joke, Babette, Jeanette, Leidie, Ester, Gina, Henk, Peter, Freek, Hans, Nick en natuurlijk Ans die in gedachte bij ons was. Helaas Ans was ziek.

© Peter Nieland – Apeldoorn