Huissense Stratenloop 2007

ImageNaast kleedjesmarkten, oranjebitter en oranjepils kan je op Koninginnedag natuurlijk altijd nog gaan hardlopen. Voor jezelf of zoals vele op een van de vele Oranjelopen ergens in Nederland.  Zo was er in Huissen dit jaar alweer de 23ste editie van de bekende Huissense Stratenloop. Een begrip in Huissen, Arnhem en omstreken.

Met mooi weer, altijd een perfecte organisatie én een echte duo-run als wedstrijdonderdeel natuurlijk de place-to-be voor iedereen die zich op deze oranjemaandag 30 april wilde meten met anderen. Absolute held van Huissen dit jaar was Melchior van de Pol. Lid van AV’34 uit Apeldoorn en al vele jaren een trouwe deelnemer. Met altijd een zeer sterk deelnemersveld in Huissen kwam Melchior dit jaar als absolute winnaar op de tien kilometer met arm in de lucht van blijdschap over de finish.

Winnaar tien kilometer Melchior van de Pol

Door op het laatste moment nog net aan de verkeerde kant te finishen lukte het de vele fotografen niet om dit moment suprême scherp vast te leggen. Winnen in 32.08 op een tien kilometer met veel wind was zelfs voor Melchior vandaag een verrassing. "Plotseling ging het heel goed" en "onverwachts ging het heel makkelijk" waren de woorden die er na de finish als eerste uitkwamen. Met deze tijd nu op de klok en eindelijk weer eens pijnvrij gelopen lijkt het zomerseizoen voor Melchior al zo goed als geslaagd. 

Image

Op de vijf kilometer was er veel spanning doordat de eerste drie deelnemers zeer aan elkaar gewaagd waren. Opkomend looptalent Niels Starring kwam net te kort en werd tweede.  De finish op de Hoofdstraat in Huissen is de laatste dertig meter aan weerszijden gevuld met vele toeschouwers. Soms zelfs rijendik. Dit decor doet zeker een beetje denken aan de marathonfinish op de Coolsingel of het bezoek van de Koningin vandaag in Den Bosch. In Huissen heeft de speaker zoals elk jaar de naam van iedere deelnemer paraat.

Image

Aangezien het centrum van Huissen nét iets te klein is om een ronde volledig uit te zetten gaat de route via de dijk door het buitengebied langs het water. Meedoen met de wedstrijd in Huissen is natuurlijk altijd iets bijzonders.  En of je nu vijf kilometer in 20, 30 of 40 minuten loopt, het verhaal op 1 mei van de ervaring van de ronde in Huissen is natuurlijk net iets anders dan de ervaring van een rondje kleedjesmarkt in een stadscentrum.

>> Een kort fotoverslag van Huissense Stratenloop – Groter formaat (1MB) gratis op te vragen via redactie@loopkrant.nl

Carla den Nieuwenhoop

© Redactie Loopkrant.nl