Gele Gelderse Looppasshirt-dragers

Bron Eugène H. LekatompessyDonderdagavond 5 april heb ik mijn derde clinic. Ik vraag me af wat onze trainer Laurens Beerepoot nu weer in petto heeft. Eén ding weet ik zeker, het wordt weer afzien. Carla doet dit keer wéér niet mee! Ondanks het goede nieuws van de fysio mag ze nog niet de clinics volgen. Hartstikke jammer maar er zit gelukkig wel progressie in Carla’s herstel. Misschien dat ze over twee weekjes wel mee kan doen? We zullen wel zien!

Vanavond heb ik m’n tight aan en een thermo shirt met lange mouwen aan. Maar als ik op het clubhuis ben zie ik dat de meeste kerels een korte broek aan hebben en alleen een loopshirt. Ik denk dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Zelfs Laurens heeft een korte broek en z’n knalgele Gelders Looppasshirt aan. Dit keer zijn er heel veel Tweeties (lees: gele Gelderse Looppasshirt-dragers) in de groep. Jammer dat ik geen fototoestel bij de hand heb.

We beginnen als gewoonlijk rustig te dribbelen richting het bos. Zodra we in het bos zijn krijgen we onze eerste warming-up oefening van twee atletiek jongens. Het is een nieuwe danspas dat blijkbaar een rage aan het worden is. De jongens doen het een aantal keren voor met en zonder muziek en daarna moet de hele groep eraan geloven. ’t Is een nieuwe vorm van "hakken" maar wat gevarieerder. Ik krijg het niet onder de knie maar ik wordt wel warm van mijn gestuntel. Na pakweg tien minuten gaan we weer  Laurens volgen. Er volgt weer wat warming up oefeningen en daarna begint het "echte" interval werk. Veel korte klimmetjes, korte series en lopen in rul zand.

Bron Eugène H. Lekatompessy

Heftig. Maar ik kan het aardig bij benen en m’n ik krijg af en toe een complimentje van Laurens mbt m’n loop/klimtechniek! Yes, korte pasjes en intervaloefeningetjes op korte afstand liggen me wel, maar dat komt door m’n korte beentjes,ha,ha! Na ruim een uur trainen in het bos volgt nog een cooling down en gaan we weer richting het clubhuis van Climax. Ik kijk weer tevreden terug naar deze clinic en ik heb weer geploeterd maar ook genoten! M’n knie speelde iets op maar ik heb geen hinder ervan bij de oefeningen. Geen pijn dus dat is geweldig. Na afloop hoor ik van ome Wim dat we 8.2 kilometers hebben gelopen. Nou da’s ook weer mooi meegenomen. Ik heb al zin in mijn lange duurloop voor aanstaande zaterdag. Zaterdag?

Yep, want zondag moet ik van alles thuis doen want we krijgen een hoop visite! De tweede verjaardagssessie ter ere van Owen. Mijn mannetje is 4 april jl 5 jaar geworden!

© Eugène H. Lekatompessy / http://runningcrashdummie.web-log.nl