Doe mee aan de Vestingloop!

Bron: http://www.vestingloop.nlAls Bosschenaar heb ik dit jaar uitgebreid aan het carnaval deelgenomen. Echter ik kwam daar na een weekje feesten dusdanig vermoeid uit dat dit mij tot nadenken heeft gezet. Ik kwam tot de conclusie dat mijn levensstijl en dagelijks werk niet uitnodigde om fit te zijn.

Als ICT-er ben ik heel de dag bezig met computers en in de avonduren zit ik wederom achter de computer om voor mijn hobby: het actueel houden van de website http://www.kijkopdenbosch.nl/ op het World Wide Web. Het eetpatroon zag er niet veel beter uit. Overdag op het werk veel koffie met melk én suiker én minstens drie keer per week gebak. Dan tel ik het aantal snoepjes wat er gedurende een dag in gaat nog niet mee. Ook in de avonduren ging er de nodige chips e.d. in.

Image

Nu heb ik geen probleem met mijn gewicht maar een kilo of vijf mocht er wel vanaf. Tijd om in actie te komen! Ik kreeg van een collega de tip om eens naar de website van StarttoRun te kijken. Deze starten twee keer per jaar een training voor beginners. Nu heb ik vroeger minstens vijftien jaar geleden regelmatig intensief gelopen, dus ik dacht laat ik mij maar eens inschrijven voor StartoRun. Ik ben direct begonnen met twee á drie trainingen in de week met lopen. Heel rustig twee minuten rennen en één minuut lopen. Op deze manier kon ik na twee weken niet helemaal zonder conditie beginnen aan StarttoRun.

Ook mijn eetgedrag heb ik drastisch gewijzigd: geen suiker meer in de koffie, geen snoep en gebak meer, geen drop, chips en ander snoepgerei. Wel minimaal 1,5 liter water per dag, en gewoon drie keer per dag eten en niets meer tussendoor. Ik let goed op wat ik eet hoewel in het weekend ik er niet streng op toe zie dat ik mij hier aan houd. Mijn doelstelling is ook niet om veel af te vallen, maar om een betere conditie te krijgen.

Image

Kort na de start van StarttoRun kreeg ik per mail een bericht binnen over de Vestingloop op zondag 13 Mei met het verzoek om hier aandacht aan te besteden via de website http://www.kijkopdenbosch.nl/. Ik heb mij tevens direct aangemeld voor de vijf kilometer en om de lat nog wat hoger te leggen heb ik voor mijzelf een grens gesteld om dit binnen dertig minuten te voltooien. Nu vier weken voor de Vestingloop in hartje Den Bosch zit ik op drie kilometer in zestien minuten. Er zal de aankomende vier weken nog flink wat trainingsarbeid te verrichten zijn om aan mijn doelstelling te kunnen voldoen.

Daarna wil ik proberen om langzaam naar de tien kilometer te trainen je moet tenslotte wat vooruitzichten hebben om naar toe te trainen. Voorlopig ben ik lekker bezig en mijn conditie verbetert snel.

Bron: http://www.vestingloop.nl

Note: lijkt het je leuk om net als Peter als deelnemers aan de start te verschijnen van de Vestingloop? Meer informatie over de Vestingloop te ‘s-Hertogenbosch die op zondag 13 mei wordt georganiseerd kun je lezen op de website van de organisatie.

© Peter van Gogh – ‘s-Hertogenbosch