De eerste Drutenloop en mijn eerste loop van dit jaar

ImageNa een korte rustperiode van drie maanden ben ik in februari weer begonnen met lopen. Zondag 15 april heb ik mijn eerste loop gelopen. Voor dit jaar dan. Tevens de eerste loop in Druten. Begin dit jaar hoorde ik van deze eerste Drutenloop. Eindelijk eens een loop in mijn eigen dorpje! Lekker makkelijk: ik kon er met de fiets naar toe. 

Ik loop nu één keer in de week en ben dit ook blijven doen ondanks dat ik in Maart weer met de clinics van het Gelders Looppaspoort ben begonnen. Veels te weinig natuurlijk en dat heb ik afgelopen zondag dan ook wel gemerkt.
 
De loop begon voor mij om elf uur. Op dat moment was het al lekker warm. Helaas. Gezien het weer had ik voor deze ene keer best om negen uur al bij de start willen staan. Toen was het vast en zeker nog lekkerder. Natuurlijk ging ik weer als vanouds te snel van start. Fout nummer 1 en verder maakte ik de fout door na twee kilometer af en toe te gaan wandelen. Nooit lang, vaak maar net vijftig meter. Maar ja wandelen is natuurlijk met hardlopen ook not done, ofwel fout nummer 2.

Dian Oostijen in actie

En deze twee fouten hebben mij zeker tijd gekost. Ik kwam namelijk met 32 minuten over de finish. Voor mij doen een slechte tijd gezien ik meestal rond de dertig minuten finish. Maar ja, het was pas mijn eerste loop van dit jaar en bij mijn tweede loop zorg ik ervoor dat ik beter ben getraind. Ofwel betere condititie en dan hoop ik dat ik wel rond de dertig minuten finish. Haha, eigenlijk het liefst onder de dertig minuten. Streeftijd tussen de 28 en 30 minuten. Op naar de volgende training dan maar…

Meer verhalen van Dian Oostijen: 

© Dian Oostijen – Druten