Nog drie nachtjes slapen!

Bron Eugène H. LekatompessyVanochtend is het regen, regen en alleen maar regen. Ik zie de bui al hangen: dat wordt lopen en door en door nat worden. Maar tegen de middag klaart het op en kan ik aan de slag. Vandaag hoef ik geen rekening te houden met m’n kids, want dit keer gaan ze beiden zonder protesteren met mama mee naar een verjaardag.

Nadat ik beneden gestofzuigd heb en het ontbijt-vaatwerk heb opgeruimd, ga ik om kwart over twaalf van start. Dit keer heb ik maar twee lagen kleding aan: een tight, hardloopshirt en een windjack. Doordat het zonnetje schijnt, wordt het toch nog warm, maar door de gure wind koelt de temperatuur toch wat af. Onderweg zit ik regelmatig te klooien met m’n linkeroortje van m’n geleende mp3 speler van m’n dochter. Dat stomme ding blijft maar niet goed zitten! Hoogste tijd voor een in-ear exemplaar, want een koptelefoon met haakjes werkt blijkbaar ook niet.

Er is genoeg wind, dus dat is goed aanpoten geblazen. Dit keer pak ik een lang stuk bospad op het landgoed Kernhem, evenwijdig aan de rijksweg die ik normaliter loop. In het bos heb ik geen last van de wind, maar de zachte ondergrond en het licht, hellende bospad maakt het mij niet makkelijker. Het tempo gaat iets omhoog en daardoor ook m’n ademhaling. Maar ondanks het ploeteren in het bos heb ik toch nog tijd om te genieten van de mooie omgeving. Eenmaal uit het bos kom ik weer op m’n vertrouwde snelle asfalt terecht en vervolg ik het parcours. Richting de hei wordt het ook iets steiler, maar dat ben ik wel gewend en ik vind het wat makkelijker te behapstukken op een hard wegdek.

Bron Eugène H. Lekatompessy

Bij de bosrand langs het grote kruispunt laat ik even aan een aantal automobilisten zien dat ik ook nog een sprintje kan trekken! Zulke vaartspelletjes bouw ik regelmatig in in m’n duurloopjes. Meestal van een hectometerpaaltje naar twee tot vier hectometerpaaltjes verder, of van lantaarnpaal naar een verkeersbord verderop (fartlek methode) etc. Vandaag krijg ik ook met regelmaat te maken met de tegenwind en rukwinden en dat maakt het weer allemaal wat lastiger, maar het maakt het je alleen maar sterker denk ik tijdens het lopen om mezelf op te peppen.

Ondanks deze faktoren leg ik na precies 1 uur, 9.11 kilometers af en heb ik 629 calorietjes verbruikt. Ik ben tevreden! Knie heeft iets opgespeeld, maar het gevoel werd des te minder naarmate de afstand langer werd. Absoluut geen pijn. Mijn trainingsfrequentie heb ik inmiddels verhoogd naar twee keer in de week wat inhoudt: een lange duurloop in het weekend van voorlopig een uur en doordeweeks een duurloopje van maximaal een half uur. De doordeweekse loop zal ik gebruiken om meer aan m’n snelheid te werken.

Bron Eugène H. Lekatompessy

Donderdagavond 22 maart begin ik met m’n eerste loopclinic van het Gelders Looppaspoort georganiseerd door de Gelderse Sportfederatie. Geen idee wat me te wachten staat! Ik heb me twee weken geleden aangemeld als gevorderde beginneling en ik hoop veel van deze clinics te leren aangezien ik helemaal geen atletiekverleden hebt. En last but not least zal ik mijn weblogmaatje Carla eindelijk in real life ontmoeten, ha,ha. Door haar ben ik aan het schrijven geslagen voor Loopkrant.nl en heb ik inmiddels ook een redelijk gevulde weblog. Ja, nog drie nachtjes slapen. Ik kan niet wachten tot het donderdagavond is!

© Eugène H. Lekatompessy – Ede / http://runningcrashdummie.web-log.nl