Lornah rules: The Best of the Best

ImageZaterdag 24 maart 2007. Een te hete dag in Kenia, locatie Mombasa. En waar heel Nederland stiekem op hoopte is gebeurd: Lornah Kiplagat is WERELDKAMPIOEN Cross geworden. Een geweldige prestatie, uniek in de Nederlandse atletiekhistorie. Winnen in de zwaarste loopwedstrijd denkbaar. Wat een dag!

Miljoenen Nederlanders zaten waarschijnlijk net als wij van Loopkrant.nl op het puntje van de stoel. Gaat het niet te hard. Als het maar geen eindsprint wordt… Maar gesterkt door alle ervaringen gaat Lornah voor de enige maar moeilijkste tacktiek: Hard heel hard lopen. Zo hard dat al snel niemand van de concurrentie nog maar durft te denken om mee te gaan. Vandaag stond er geen maat op Lornah. Temidden van het veld van de allerbeste hardloopsters ter aarde kan er maar één de allerbeste zijn. En dat is onze Lornah.

Image

Vol trots laat Lornah zien wat wij fans graag zien: de laatste meters met een rood-wit-blauwe vlag. Schitterende beelden die nog decenia herhaald zullen worden. Ondanks de onmenselijke omstandigheden ter plekke is het Lornah dus nu voor de tweede keer gelukt: Wereldkampioen worden in de sport der sporten. Simpel door de eenvoud en kijkend naar de soepele tred van Lornah een lust voor het oog.  Pure klasse, pure schoonheid: acht kilometer lang Oranje op kop.

Image

De winnende tijd van 26.23 seconden zal weinigen écht iets zeggen. De concurrentie moet diep, heel diep buigen. Bijna 25 seconden later durft nummer twee pas over de finish te komen. Compleet stuk. 

Bijna ging het voor  televiekijkend Nederland mis: de NOS liet Lornah even voor wat ze was en schakelde temidden van een unieke gebeurtenis over naar een van de meest geplaagde sporten deze tijd. Het gevecht achter de schermen bij de NOS kwam gelukkig niet de huiskamers in. Maar hier zijn of zullen zeker klappen gaan vallen. Gelukkig net op tijd kon heel Nederland meegenieten van de laatste spannende ronde van Lornah. 

Image

Deze unieke gebeurtenis zal in Nederland groots gevierd worden. Van premier tot Koningin, van Maastricht tot Groet. Lornah gefeliciteerd met deze gouden plak!! Nu snel naar London, die huldigingen doen we later wel…

© Redactie Loopkrant.nl