Jong talent gespot

ImageNaast televisieprogramma’s als Idols, X-factor en Dancing with the Stars konden de talentspotters dit weekend op pad naar écht talent. Looptalent. Ver weg naar een warm land hoefde dit keer niet. Want waar vind je Nederlandse looptalenten als eerste? Op een scholierencross. Zoals op de jaarlijkse scholierencross in Apeldoorn. Honderden Apeldoornse kids waren zaterdag 17 maart gemotiveerder dan ooit!

Geen smsje om je favoriet te laten winnen. Alleen een kwestie van hard gillen. En dat kunnen deze basisschoolleerlingen als de beste. De ouders, oma’s, opa’s, ooms, tantes en leerkrachten hielden het echter bij luid applaudiseren. Zij waren op van de zenuwen. Vol spanning kijken ze nog snel even of hun ‘jonkie’ wel op tijd in het startvak stond. Dan was daar plots het startschot. Binnen no-time was de hele meute voorbij. Per groep toch elke keer weer zo’n tachtig rappe lichamen die zich in beweging zetten. Voor de supporters het moment om naar de overkant te rennen voor de laatste opppeppers.

Image

Voor een selecte groep bleek de kilometer toch net iets te lang, maar speaker Henk Borgmeijer weet hoe je kinderen aan het lopen krijgt en houdt. Iedereen wordt met naam galmend over de speakers binnengehaald. Niet veel anders dan dat Henk dat bij een  Europees, Wereld of Olympisch Kampioen zou doen. Kleine sterren stralen volgens Henk overal en altijd.

Image

De organisatie van deze grootschalige scholierencross in het Apeldoornse Orderbos was net als andere jaren in handen van atletiekvereniging AV’34. Natuurlijk in samenwerking met alle docenten en vele vrijwilliggers van de diverse scholen. Zeer zeker een applausje waard. Een ideale manier om als leraar eindelijk eens uit de sleur van rapporten invullen en proefwerken nakijken te kunnen ontsnappen. In 2008 mogelijk een speciale lerarenloop "Ren je leraar naar huis!"?

Image

Ook de organiserende vereniging had geluk met de vele eigen vrijwilliggers. Het is zeker geen koud kunstje om al deze beweeglijke pupillen tijdig bij de start te krijgen en heelhuids over de finish te krijgen. Een kleine traan is tussentijds wel gevallen. Een lolly en/of toegesnelde EHBO-verlener zorgde dat het ongemak weer vlot verdween. Na de finishstreep werden de kids keurig in het rijtje geplaatst zodat ‘meneer Ruud’ en ‘meneer Hans’ op zijn gemak de startnummers kon noteren voor de uitslagenlijst later in het weekend. Geen chips en elektronische tijdwaarneming bij dit evenement.

Image

Ondanks het urenlange handmatige typwerk vonden we Sanne Wichman zondagavond al op de vierde plaats bij de meisjes van groep 5. Vorig jaar stond ze nog op het ereschavot. Volgend jaar voor haar echter weer een nieuwe kans…dan echter als meid van alweer groep 6. Genoeg dagen om te oefenen….

© Redactie Loopkrant.nl