Je voelt je net een jonge hond

ImageAls je lid bent van CAV Gelre in Dieren dan moet je natuurlijk wel mee doen aan de Jutbergloop. Een paar weken geleden, halverweg januari, heb ik met de hardloopgroep het parcours gelopen. Ik had het voornemen negen kilometer oftewel drie ronden te lopen, maar na de verkenningsronde ben ik daar snel van afgestapt. Het was nogal nat en voor mij een lastig traject met tegen het einde "veel" omhoog.

Niet mijn sterkste discipline. Dus als snel gekozen voor de zes kilometer. Van de ‘Berlijn-5’ stonde drie leden aan de start. Jochem, onze Benjamin, moest werken aan de ‘pomp’ en Rob was ziek. De volgende leden stonden wel aan de start: Henry, deze keer niet op een platform of op een schip ergens in de wereld. Gideon, mijn zoon, wilde het toch proberen op de zes kilometer. Gideon is onze blessuredeskundige en is dan ook vaste klant bij de dokter en de sportarts. Hij wordt compleet gescreend op zijn benen en alles wat er mee te maken heeft. En ikke, Rinus, de senior van het vijftal.

Zoals het gaat met sport de wedstrijd al diverse keren gelopen in mijn hoofd. Weer voorgenomen niet te snel te starten. Maar ja, toen het ‘startschot’ ging was ik toch weer het rustige vergeten. Voordat ik het wist zat ik op de 150 hartslagen per minuut. Er gingen mij standaard weer veel voorbij in de eerste 500 meter. Ik heb me rustig gehouden in de eerste ronde om niet boven de 150/155 hartslagen te lopen. Mijn maximale hartslag is 162, vandaar.

Image

In de tweede ronde ging het toch regelmatig naar de 160 toe. Ik heb mij zelf diverse keren toegesproken: "rustig aan, rustig aan". Een wedstrijd blijft toch een wedstrijd. Ik ben altijd weer blij als het er op zit. Het blijft toch een heel gebeuren: proberen niet total loss aan de finish te komen. De eindtijd was tenslotte 34min en 56 sec, gemiddelde snelheid: 10,3 km/uur.

Zeer tevreden! Een paar minuten na de wedstrijd geeft het nog steeds een kick. Toch weer gedaan en je voelt je net een jonge hond (soms oude hond, hihi). De snert was goed en bij deze wil ik de organisatie dan ook weer bedanken.

Note Redactie: Inmiddels is het maart 2007 en samen met zijn loopmakkers Gideon, Rob, Henry en Jochem heeft Rinus een plan waar hij jaren geleden alleen nog maar over kon dromen: het lopen van de marathon in Berlijn op 23 september 2007.

© Rinus Bouwman – Dieren / http://marathonberlijn.blogspot.com