Hardlopende webloggers meeting

ImageZondag 11 maart was Alphen a/d Rijn niet alleen het toneel van de 20 van Alphen maar ook van een hardlopende webloggers meeting. Steeds meer lopers, van topper tot tobber, vertrouwen hun loopervaringen toe aan een weblog. Eind 2005 kwamen een paar loggers op het idee om eens ‘een webloggers treffen’ tijdens een wedstrijdje te organiseren.

Op 29 januari 2006 was daar dan de eerste webloggers ontmoeting tijdens de Grote Boscross in Doorn. Het werd een enorm succes! Een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar was. Ook bij onze zuiderburen worden er heel wat hardloopverhalen op weblogs geplaatst en zo werd op 22 april 2006 zelfs de eerste internationale weblogmeeting gehouden in het Belgische Harelbeke. Daarna zijn er nog diverse, zowel nationale als internationale ontmoetingen geweest. En ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er nog velen zullen gaan volgen.

Image

Maar wat doen die webloggers, behalve hardlopen dan, tijdens zo’n ontmoeting. Om te beginnen wordt er voor het lopen over lopen gepraat. Tijdens het lopen gaat het, als de webloggers samen lopen, vanzelfsprekend over lopen. En na afloop van het lopen wordt er voor de afwisseling heel veel over lopen gebabbelt. Natuurlijk is dit een beetje overdreven, want behalve al die loopgesprekken gaat het gelukkig ook vaak over andere zaken in het leven van een hardlopende weblogger. Dit gaat dan meestal onder het genot van een hapje en een drankje en dan is het al snel heel erg gezellig.

Image

Zondag 11 maart waren er dus een tiental webloglopers op uitnodiging van hardloopwebloggoeroe (leuk scrable woord) Running Ronald naar Alphen a/d Rijn gekomen om daar óf tien kilometer óf twintig kilometer te lopen. Net als alle voorgaande webloglopers ontmoetingen was het weer een gezellige boel. Maar aan alle gezelligheid komt een eind.

Gelukkig zullen er nog vele ontmoetingen volgen en dat zijn dagen om naar uit te kijken! Dus naar de volgende hardlopende webloggers meeting! 

© Maurice van den Berge