Egoistisch? Oogkleppen? Sponsor mij!

Bron Jos van BuurenJos van Buuren 51 jaar en woonachtig in Rotterdam is een loper. Al een aantal jaar beleeft hij veel plezier aan hardlopen. Hij loopt alleen en in groepsverband, bijvoorbeeld met zijn gezellige collega’s. In 2006 heeft hij in Rotterdam zijn eerste marathon gelopen. De eindtijd van 4:09 viel hem, gezien de voorbereidingen, wat tegen. Toch was het een geweldige ervaring.

Vooral door de mensen en muziek langs het parcours. Hoewel hij meer marathons had willen lopen, is dat er niet van gekomen. Maar op 15 april is hij in Rotterdam weer van de partij.

Ronnie Duinkerken 34 jaar woonachtig in Rottterdam loopt hard. Zo hard mogelijk, het liefst in een rechte lijn van start naar finish. In een wedstrijd laat hij zich door niks of niemand tegenhouden. Wat dat betreft is lopen de ultieme individuele sport. Ook al loopt hij een marathon met 20.000 deelnemers, uiteindelijk draait de hele wereld op dat moment om hem.

Egoïstisch? Oogkleppen? Eerzucht? Zou kunnen, hij noemt het zelf liever een zoektocht naar de grenzen van zijn eigen fysieke mogelijkheden. Waar houdt het op? Een marathon in 2h45? 2h30? Hij weet het niet, hij weet wel dat zijn gezondheid zich vooralsnog niet belemmert in zijn zoektocht. Hij probeert daarom zo verantwoord mogelijk te trainen, voldoende te rusten en gezond te eten. Uiteraard zondigt hij wel eens: hij traint soms te hard, gaat af en toe te laat naar bed en vergrijpt zich zo nu en dan aan een vette hap. Soms, af en toe en zo nu en dan. Hij waakt er voor dat dit niet verandert in: altijd, regelmatig en vaak.

Bron Ronnie van Duinkerken

Wat hebben deze twee mannen nu gemeen? Ten eerste lopen ze beiden marathons. Ten tweede wonen ze alletwee in Rotterdam (mekka van de marathon). Ten derde en dat is het meest belangrijke op 15 april 2007: ze staan samen, zonder dat ze het mogelijk van elkaar weten, aan de start van de Rotterdam Marathon! Wat is daar nu zo frappant aan zul je denken. Nou, deze heren staan niet zomaar aan de start, want uitlopen doen ze deze afstand wel.

Ronnie Duinkerken: "Andere mensen zijn bezig met een compleet andere zoektocht. Zoals de mensen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (, http://www.wcrf.nl/) die onderzoek doen naar en voorlichting geven over kankerpreventie. Hun motto is echter wel gelijk aan het mijne: meer bewegen en gezond eten! In Rotterdam loop ik mijn derde marathon dan ook voor het WCRF. Sponsor mij, voorspel mijn eindtijd, steun daarmee het WCRF en win een etentje bij het beste restaurant van Rotterdam!"

Jos van Buuren:"Vul het online sponsorformulier in en geef een schattig van mijn eindtijd. Je maakt kans op een prachtige prijs: een middag varen over de Rotterdamse plassen. Samen met partner en inclusief lunch."

Image

Dit geldt niet alleen voor deze rasechte Rotterdammers. Ook Hans Coomans uit `s-Hertogenbosch, Wim van Toor uit Monster, Michel van der Heide uit Goor, Marco Notten uit Elsloo en Ronald Meijer uit Alphen aan den Rijn lopen voor het goede doel. En dit is nog maar een kleine selectie aan lopers die elke dag weer hun bestje beentje voorzetten om anderen een beter leven te geven.

Ga nu naar http://www.wcrf.nl/ en stort een donatie

© Ronnie Duinkerken (http://www.ronniejanna.nl) & Jos van Buuren – Rotterdam ism Redactie Loopkrant.nl