De beste stuurlui staan aan wal

ImageZondag 12 maart probeerde ik na zes wedstrijdloze weken én na een teleurstellende Midwintermarathon in Apeldoorn mijn geluk maar eens op de halve marathon van Vorden. Na 39 kilometer kreeg ik tijdens de Midwinter steken in de zij en daardoor circa vier minuten verloren. In Vorden: niet onverdienstelijk 1.23.46 en een vijfde plek.

Bij terugkomst wilden mijn kinderen graag trainen voor de scholierenloop op zaterdag 17 maart in Apeldoorn en moest ik mee lopen. We jogden naar een fietscrossbaan in de buurt en ik liet ze kleine wedstrijdjes tegen elkaar lopen. Na afloop wilde Eline (11) en Milo (6) nog een rondje van 800 meter omlopen, maar Isabel (8) wilde linea recta naar huis.

Bron Rinus Groen

"Ik ben kapot" zei ze. "tja, dat is nou een kwestie van conditie Isabel" antwoorde ik. "Jij hebt makkelijk lullen" zei ze "jij staat met je handen in je zakken aan de kant terwijl ik me kapot loop". "Ik heb net ongeveer 30 kilometer gelopen" bracht ik nog in. "Daar train je toch voor en bovendien ben je ouder" beet ze me toe. En uitgeluld ben je.

Image

© Rinus Groen – Apeldoorn