De Coolsingel beeft nu al van schrik!

Image49…. 49, het kwadraat van 7….49, het aantal snaren op een harp…49ers is het footballteam van San Francisco… "Highway 49 Revisited" is een CD van Bob Dylan… 49 dagen voor Parijs: Fortis Bruggenloop in Rotterdam: super super super! Zaterdag 24 februari vertrokken we kort voor de middag naar Rotterdam, naar een leuk hotelletje in het centrum.

Het weer zat niet echt mee, maar we hebben fijn gewandeld, gewinkeld, koffie gedronken, foto’s genomen enz. Ook een lokale "Etos" geplunderd en er drie tubes Perskindol Cool gekocht, twee voor mezelf en eentje voor Ruthje. Da’s echt een wondermiddel tegen pijntjes na het lopen (smeer het aan je enkel en je hebt koud tot aan je oorlel)! Ik kocht ook wat Maarten "een gouden paar sokken" noemt. Een superversie van de lange Xsocks (die tot aan de knieën) komen, maar van een ander merk (heb ze vandaag getest maar daarover een andere keer meer).

Image

Vanmorgen (zondag 25 februari), toen we opstonden, goot het opnieuw pijpenstelen. Nee he! Daar had ik nu echt geen zin in, ik heb nog nooit een wedstrijd in de regen gelopen en was dat nu ook niet van plan. Toch in de regen naar Feijenoord getrokken waar ik op het wedstrijdsecretariaat nog m’n chip en borstnummer kreeg. Nummertje 156! Zo’n laag startnummer heb ik nog nooit gehad (komt omdat ik me vroeg heb ingeschreven hoor, zeker niet omdat ik zo snel ben haha).

Snel in de kleedruimte de laatste dingen in orde gebracht en nog een banaan gegeten en dan op naar de start! Gelukkig waren de weergoden me dan toch gunstig gezind, want toen ik tussen zo’n 2300 lopertjes stond te wachten op het startschot was het opeens droog. Great! Niet te snel vertrokken, Ik heb er echt op gelet en heb geprobeerd de wedstrijd goed te doseren. Maar ben wel voluit gegaan, aangezien dat nog mocht van coach Mario. Leuke ambiance, veel mensen, prachtig parcours, langs bruggen en ’t water. Echt een aanrader!

Opnieuw (net als bij de 10EM Hoek van Holland) werd er geëxperimenteerd met de waterbekertjes met een spons bovenop, het werkt echt veel beter. Geen enkel moeilijk moment gekend tijdens de wedstrijd, ging echt supervlot. Alleen toen ik over de laatste brug liep fietste een dame voorbij en plotseling raakte een wiel vast aan een richel en ze viel met fiets en al voor m’n voeten neer. Ai, dat moet geen deugd gedaan hebben. Ik Heb ze recht geholpen en enige tijd later passeerde ze opnieuw dus de schade zal hopelijk wel meevallen. Raar wel dat fietsers op het parcours mochten.

Image

Anyway, de finish gepasseerd op 1u12 en 25 sec en mijn naam werd zelfs omgeroepen bij het binnenlopen. Blijkbaar hadden ze daar iemand gezet die aan de hand van de borstnummers maar namen moest afroepen, Ik vond het wel leuk. Héél tevreden ben ik over deze wedstrijd. Opnieuw geen medaille, deze keer kregen we een T-shirt. Ook goed! Ah ja, enneuh..Ruthje, coach Mario, Frank Spencer, Betty Spencer en al die anderen die op 15 april de marathon van R’dam lopen: ik heb ze gewaarschuwd dat er straffe Belgen (en ook Ronald natuurlijk) op komst zijn. De Coolsingel beeft nu al van schrik! 

© Julie Mestdagh – Brussel / http://runnerjules.skynetblogs.be/