Storm schade?!

Image2006 is de geschiedenis ingegaan als warmste jaar ooit . Ook de winter van 2007 is tot op heden niet écht koud. Maar de eerste echte storm is ons lopers natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Door de enorme regenval en vele omgevallen bomen zijn mooie loopjes door het bos letterlijk veranderd in overlevingstochten. Hoe heelhuids weer thuis te komen?

In het weekend van 20 en 21 januari gingen door de stormschade van de donderdag ervoor enkele wedstrijden zelfs helemaal niet door. Bijvoorbeeld de Leemkuilcross bij Berg en Dal (Nijmegen). Te veel omgevallen bomen en nog steeds rivieren, waar ooit wandelpaden liepen, maakte een wedstrijd onverantwoord. Een heuse ‘stormbaan’.

De 26ste F.H. Koningscross, georganiseerd door de lokale politiesportvereniging in Apeldoorn, ging wel gewoon door. Nou ja gewoon: enorme regen maakte het wachten op het startschot niet echt gezellig. En aangezien het parcours grotendeels door het bos ging moesten de lopers alle vaardigheden om over omgevallen bomen te komen aanwenden. Dit ging de één duidelijk beter af dan de ander. Niet iedereen is immers net zo goed als snelle  bekende steeple-chasers zoals Simon Vroemen of Dennis Licht.

Image

Snelste loper op de 15 kilometer van deze ware survivaltocht werd Melchior van de Pol van atletiekvereniging AV’34. Melchior zette met 50.28 een  zeer snelle tijd neer. Ondanks de vele obstakels en het verschrikkelijk slechte weer. Het regende zeker niet een beetje. Gedurende de ochtend dat de race gelopen werd was sprake van een kleine wolkbreuk die genieten na afloop in de warme kantine mogelijk maakte. Aangezien Melchior deze wedstrijd bijna jaarlijks loopt, kon hij zijn tijd goed vergelijken met ‘minder zware’ jaren. En de tijd onder deze omstandigheden maakt dat Melchior nu vol vertrouwen naar een eerstvolgende krachtmeting uitkijkt. 

Uiteindelijke winnaar: Mechior van de Pol

Achter Melchior was er een tweede plaats voor René van Vliet (AV Veluwe), die in de slotkilometer nog Carl Penninga (AV ’34) wist in te halen.  Helaas voor de organisatie bestond het deelnemersveld grotendeels uit niet-politiemensen.  Het deelnemersveld liet veel hardloopliefhebbers, tri-atleten en enkele atleten van de lokale Apeldoornse atletiekverenigingen zien. Allemaal dus zo fanatiek dat een wolkbreuk meer of minder, een extra boom als hindernis op het parcours of een modderglijbaan als ondergrond niets uitmaakt. Lopen kan altijd! 

Image

© Redactie Loopkrant.nl