Right To Play tijdens Apeldoornse Midwinter Marathon

ImageOp zondag 28 januari ga ik samen met enkele andere atleten de vernieuwde Midwinter MiniMarathon van Apeldoorn (18,7 km) Apeldoorn lopen. Dit alles voor het goede doel van organisatie Right to Play. Right To Play is een humanitaire organisatie opgericht door oud schaatser Johann Olav Koss. De organisatie streeft ernaar om alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen.

In Nederland zijn enkele bekende (ex)sporters ambassadeur van deze organisatie, de bekendsten zijn; Bart Veldkamp, Gert-Jan Liefers, Ellen van Langen, Carl Verheijen, Arnold Vanderlyde en nog veel meer. Ook Gert- Jan Liefers zal als ambassadeur van Right To Play op 28 januari aanwezig zijn.

Ik probeer dus samen met vele andere lopers om tijdens de Midwinter Marathon (dmv een T-shirt) aandacht te vestigen voor deze organisatie om zo meer bekendheid en sponsorgeld te verkrijgen. Ik zal zelf na deelname aan de Midwinter MiniMarathon een leuk verslag van de wedstrijd op deze website zetten om een beeld te geven hoe het is gegaan en wat de reacties zijn geweest. Tot slot zou ik zeggen sponsor ons en doe zelf ook mee met een van de afstanden in Apeldoorn. Misschien spreken we elkaar in Apeldoorn voor, tijdens of na het evenement.

Foto genomen door Resi Markus

De sport- en spelprogramma’s die Right to Play biedt leggen de basis voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Naast de vele fysieke voordelen ervan zorgen sport en spel ook nog voor veerkracht, een goede band met volwassenen en een gevoel van veiligheid en geborgenheid omdat het gaat om blijvende activiteiten. Verder leert het kind waarden als zelfvertrouwen, teamwork, communicatie, het gevoel erbij te horen, discipline, respect en fair play.

Note: Voor meer informatie over Right to Play kun je kijken op http://www.righttoplay.nlU kunt uw sponsorbedrag overmaken op gironummer 13.30.55, ten behoeve van Stichting Right To Play te Rotterdam.

© Louis Boumeester – Wedstrijdatleet van AV Cialfo te Epe