Nieuwjaarsloop Eerbeekse Boys

ImageZondag 7 januari 2007. Eindelijk weer tijd voor de traditionele nieuwjaarsloop van voetbalvereniging Eerbeekse Boys uit Gelderland. Deelname was er vooral van de vele (jeugd)elftallen. Natuurlijk was deelname aan het loopevenement volledig vrijwillig. Maar enkele trainers hadden het begrip ‘vrijwillig’ een dimensie gegeven zoals alleen voetbaltrainers dat kunnen.

Met bijna de complete selectie van het 1ste en 2de elftal van de Eerbeekse Boys aan de start werd deze loop gekenmerkt door veel deelname uit eigen ledenbestand. Veel deelname van de eigen voetbalvereniging dus aan de start. Maar ook enkele ‘echte’ lopers. Niet-voetballers, mannen en vrouwen, die één keer per jaar voor deze gelegenheid naar Eerbeek komen.

Image

De organisatie had gezorgd voor verschillende afstanden. Van een twee kilometer voor de kleinste pupillen, een vier kilometer voor de iets ouderen en een tien kilometer of een tien Engelse Mijl voor de jongens en meisjes die echt hun conditie willen testen. Volgens de deelnemers een schitterend parcours met veel bos en behoorlijk wat heuvels. 

Image

Op de tien EM ging de winst moeiteloos naar Ronald Derksen, lid AV Veluwe. Met een tijd van 57 minuten bleef hij de lokale held van de Eerbeekse Boys met bijna twee minuten voor. Jammer voor deze man, want door zich niet in te schrijven voor het ledenklassement van de Eerbeekse Boys werd deze tweede plaats geen eerste plaats in de ranking voor leden. 

Image

Met ruim 120 deelnemers aan de tien kilometer en tien EM én de vele vrijwilligers is ook deze editie van de nieuwjaarsloop weer geslaagd.  De sfeer was natuurlijk net iets anders dan bij een loopwedstrijdje georganiseerd door een loopclub of atletiekvereniging. Geen lange verhalen over hartslagen of looppijntjes. De meeste deelnemers waren allang blij dat ze de finish heelhuids hadden gehaald. Slechts een enkeling had na de finish direct een nicotineshot nodig. De meeste lopers gingen na afloop snel naar de kantine om te kijken wanneer de eerste echte wedstrijd met gras en bal weer start. Want lopen tja, dat is toch maar…lopen. Iets waar je toch wel erg snel moe van wordt.

Image

© Redactie Loopkrant.nl