Looppartner gezocht?!

ImageLopers hebben het tegenwoordig maar zwaar. Zeker de fanatiekelingen die ook nog eens een echte anti-loper als partner hebben. Een schat van een vrouw of man die echt helemaal niets met lopen heeft. Zelfs de beste argumenten werken niet om deze vreemde wezens te laten beseffen dat hardlopen echt de sport van deze eeuw is. En dat je dat niet zomaar naast je kan én mag neerleggen.

Naast het icoon van de hardloopsport staat daar die anti-loper en het is ook nog je directe partner óf gewenste partner. Wat doe je hiertegen? In eerste instantie natuurlijk alles.. Maar wat als hij of zij echt niet wil en ook met tegenzin met je meegaat naar elke wedstrijd die je telkens maar weer ‘moet’ lopen. Dan barst plots de bom: "Prima die passie van je, maar ik deel die niet!" Zijn wij lopers nu zo egoistisch of kan het anders? 

Zorg ten eerste dat je aan loopjes deelneemt waar ook voor het publiek leuke activiteiten worden georganiseerd. Iemand die niets met hardlopen heeft, heeft ook weinig zin om elke keer maar weer mee te gaan en achter de  dranghekken langdurig te wachten tot je weer terug bent.  Ben je creatief en is knutselen, naast het hardlopen, je grootste hobby? Een handgemaakte ‘huisagenda’ biedt in veel huishoudens tijdig voldoende inzicht en begrip. Je hardloopplannen worden duidelijk door je uitjes op te schrijven. Ruim van te voren beschikt de echtgenoot over de gewenste informatie: Wanneer de lange duurlopen? Welke route wordt er gelopen? Hoe lang is de route? Wanneer worden de benen getest tijdens een wedstrijd? Anti-lopers denken nu helemaal niet op deze lopersmanier. Voor hen betekent dit het volgende: ‘het gezellig samenzijn’ zit er op deze specifieke dagdelen dus niet in. Agenda pakken, vriendenkring bellen, kinderen verzamelen en hup naar die gezellige kroeg of het attractiepark. Iedereen blij toch? Zijn wij lopers nu echt zo egoistisch?? 

Image

Dan die fanatiekeling die denkt dat de lange reistijd en het lopen naar huis te combineren valt? Of later op de avond de schoenen aantrekt zodra alle werkzaamheden thuis en het verzorgen van de kinderen zijn afgevinkt? Klinkt goed toch? Echter je bent natuurlijk wel enigszins uitgeput als je thuis aankomt en wenst dan ook geen commentaar. De warme maaltijd moet natuurlijk wel al klaarstaan! Ach dat hebben ze toch wel voor me over?

Puur genieten van de mooiste en oudste sport van de wereld: het ploeteren door het schone polderlandschap, de pittige bospaden of over het strakke asfalt. Dit beeld zegt toch genoeg zou je zeggen. Probeer je partner daarom zo snel mogelijk te besmetten met het loopvirus! Maar wees je bewust van de consequenties. Vele scheidingen zijn ontstaan door soortgelijke perikelen. Probeer een middenweg te kiezen luid het bekende advies. Hoe? Ja, ook de redactie van Loopkrant kan je daar geen eenduidig advies over geven. Vraag eens aan je loopmaten, medelijders, hoe zij dit in hun familiekring hebben opgelost.  

Image

Sinds kort kun je je ook aanmelden voor de trainingen "Hardlopen voor een date". (Nieuwe) singles die op een sportieve manier een (nieuwe) partner willen ontmoeten. Een idee misschien?

© Redactie Loopkrant.nl