Ik deed echt mijn best om te winnen

ImageDe naam Angelika Komarek klinkt alsof we hier te maken hebben met een internationale topper. In combinatie met de naam Stef de Bont zal een enkeling al denken:"Hé, die ken ik!" Echter velen zullen net als de redactie van Loopkrant wel driemaal achter de oren krabben als ze deze naam voor de eerste keer horen..vandaar ook een korte introductie.

Als trainer van de loopgroep Run2Day heeft Stef de Bont al vele lopers begeleid naar diverse (top)prestaties. Al 14 jaar woont hij samen met zijn Angelika en sinds enkele jaren begeleidt hij ook haar in het loopgebeuren. Angelika, een dame lopend in de categorie veertig-plus, komt oorspronkelijk uit het prachtige Wenen. Deze fanatieke dame heeft als ultieme droom het lopen van de marathon in New York. Zelf heeft ze het over NieuwYork, maar dat terzijde. Het liefst is iedere wedstrijd is voor haar verschillend en het parcours mag zeker gevarieerd zijn. Dat is het verassingsaspect van een wedstrijd. Crossen zijn helemaal welkom in huize Komarek.

"Stef en ik wonen in Arnhem. We lopen ruim zeven jaar waarvan drie jaar op onszelf en de resterende tijd bij de loopgroep van Run2Day. Al meerdere jaren hard en het bevalt me steeds meer. In 2007 willen wij ons reguliere wedstrijdpatroon doorbreken door op zoek te gaan naar andere wedstrijden. Met name de wat kleinere loopjes trekt ons aan. De zevenheuvelenloop is erg druk geworden en wil je vooruit in deze mensenmassa dan kan het niet echt."

Image

In 2006 stond Angelika nog aan de start tijdens de Huissense Stratenloop. Éen van de bekendste Koninginnedagloop in de regio Arnhem. Op de tien kilometer eindigde ze dat jaar op een prachtige tweede positie in het eindklassement. Een prestatie waar deze Arnhemse schone zeer trots op kan zijn. Ook de redactie van Loopkrant was hier destijds bij. Iedere loper is natuurlijk uitermate tevreden met zo’n podiumplek. Echter Angelika blijft een fanatieke sporter in hart en nieren. Eentje die niet zomaar over zich heen laat lopen.

Image

"Ik was mij niet bewust dat ik als tweede dame binnen kwam. Ik deed écht mijn best om te winnen. Twee keer in de week trainen wij en dat met veel plezier en toewijding omdat wij ook echt vooruitgaan met nieuwe loopervaringen en betere looptijden. Doordeweek werken wij werken zeer hard, maar konsequent blijven trainen is voor ons enorm vanzelfsprekend. Kort en goed hardlopen is onze hobby. Zo word je gezond oud. Op het moment dat we een blessure krijgen zullen we niet blij mee zijn. Blessure betekent voor mij niet lopen. Wat dan? In plaats van lopen zullen we dan ook zeker snel een ander sport gaan beoefenen, zoals fietsen en zwemmen. Tot slot: als lopers bij storm doortrainen dan zien wij dat als een loper die grenzen wil verleggen zoals voor de Marathon in Egmond aan Zee."

© Angelika Komarek en Stef de Bont – Arnhem (en Redactie Loopkrant)