Ik had hem graag willen verslaan

ImageZondag 10 december was het zover: Europees Kampioenschap Veldlopen in het Italiaanse San Giorgio su Legnano. Voor de Nederlandse deelnemers werd wederom goed gezorgd. Internet, lekkere koffie en een goed kingsize bed. Dennis Licht uit Apeldoorn maakte de ploeg met o.a. Gert-Jan Liefers, Michel Butter, Patrick Stitzinger en Susan Kuijken compleet. Aan Loopkrant.nl vertrouwde hij zijn persoonlijke beleving toe. 

"We moesten al vroeg met de bus naar het parcours dat vijftig minuten verder lag van het hotel. We moesten zo vroeg aangezien er pas om elf uur weer een bus zou gaan. De start voor de mannen neo-senioren was om tien voor half twee. Gelukkig konden we ons prima warmhouden en vermaken in een basisschool naast het parcours. Samen met Fysiotherapeut Peter Goudsberg heb ik nog een spel mikado gespeeld. De tijd vloog werkelijk voorbij.  

Image

Uiteindelijk kwam dan daar het moment van de waarheid. Ik moest beginnen aan de warming-up. Benieuwd in welke staat mijn benen nu waren en of mijn gedachten de goede kant opgericht stond. Ik merkte ook nu weer dat het altijd moeilijk is te zeggen hoe dat je gaat presteren. Soms voel je dat, soms ook niet. De dag voor de wedstrijd was ik dit keer zelfs zo ontspannen dat ik niet eens het idee had dat ik de volgende dag een EK mocht gaan lopen. Eigenlijk best raar.

Image

Tijdens de warming-up voelde ik me ontzettend zenuwachtig. Dat verslapte mijn benen. Ik liet het maar over me heen komen. Achteraf een goed besluit. Eenmaal in de zogeheten callroom (ruimte alvorens we het startvak ingaan) viel de spanning van me af en maakte plaats voor een positief emotioneel gevoel. Tot ongeveer vijf kilometer kon ik goed meekomen in de top van het veld. Toen de wedstrijd zich eenmaal ontvlamde, door een versnelling van teamgenoot Khalid Choukoud, moest ik de top van het veld laten gaan en kon ik me gaan opmaken voor een strijd in de subtop. Michel en Khalid finishten in de top vijftien en ik finishte zo’n 25 seconden later als 39ste. Een goed resultaat gezien de tijd die ik liep. Met net onder drie minuten per kilometer nog nooit zo’n snelle wedstrijd gelopen. Ik moest dus tevreden zijn. Met name in de top twintig veel langeafstandlopers gefinished en daarachter met name de 1500m-lopers. Helaas moest ik opnieuw de nummer drie van het EK onder 23 (op de afstand 1500m) net voor laten gaan. Ik had hem natuurlijk graag willen verslaan. Echter niet gelukt.

Image

Als ploeg met Khalid, Michel, Robert en Gerwin hebben we een fantastisch teamresultaat neergezet. Op nog minder dan twee kilometer van de finish zaten we zelfs nog op medaillekoers. We eindigde uiteindelijk als zesde. Een resultaat die nog niet eerder is vertoont door een jonge jongensploeg. Dat beloofd nog veel voor de toekomst"

© Dennis Licht – Apeldoorn / http://www.dennislicht.tk