Weer een vierde plek..toch niet!

ImageZaterdagmorgen 30 september. De zon schijnt heerlijk. Lekker temperatuurtje. Iets te veel wind. Op naar de tien kilometer van de Wolderwijdloop in Zeewolde. Voor mij voor de tweede keer. Een gezellige en goed georganiseerde loop met heerlijke enthousiaste supporters van de MMM boerderij (Mensen Met Mogelijkheden). Na de prijsuitreiking van de vijf kilometer begint het aftellen van de tien kilometer. 10,10,9,9,8,8 …..

De echo van Jan van MMM klinkt vrolijk in de oren. Moeten we nu bij de eerst 0 (nul) of bij de echo 0 (nul) starten? We doen het maar bij de eerste 0. Eerst het rondje MMM en vervolgens op weg langs het water. Melchior is zoals gewoonlijk alweer van de rest van de lopers vandaan. Laat maar lopen die jongen.

Dus concentreren op de paar lopers voor mij. Ik loop de eerste paar kilometers op de zesde plek. Dat kan natuurlijk niet. Bij elke loop eindig ik altijd als vierde. Dus op naar de vierde plek dan. En ja dat lukt ook nog. Gedurende de voor mij beroerde tegenwind zelfs naar de derde plek. Maar ik hou niet van tegenwind dus gaan de kilometertijden iets naar boven. Helaas moeten we de derde plek bij kilometerpaaltje acht weer afstaan. En dat blijft zo tot de streep. Weer een vierde plek. Altijd vierde.

Gelukkig heeft Loopgroep2000 dit ook begrepen. Ook de ouderen onder ons moeten eens in het zonnetje worden gezet. Als veteraan wordt de vierde plek dus een hele mooie eerste plek. Een goed gevoel. Een mooi bloemetje voor de geliefde en een mooi envelopje voor de ondersteuning van de nieuwe loopschoenen. Met een blij gevoel keren we weer huiswaarts.

Image

We hebben met z’n allen de MMM -boerderij een mooi bedrag aan geld kunnen geven. We hebben het met z’n allen weer gezellig gehad. We hebben met z’n allen weer genoten van de goede organisatie van de Loopgroep2000-lopen. Alle vrijwilligers bedankt en tot de volgende loop maar weer.

Note: Loopgroep2000 organiseert dit najaar nog meer lopen. Wil jij net als Harry ook eens in het zonnetje worden gezet? Kijk dan op http://www.loopgroep2000.nl

© Harry van ’t Veld – Nijkerk