We hebben GOUD !!!

ImageZondag 8 oktober 2006 is een historische dag geworden voor de Nederlandse atletiek. We hebben eindelijk goud, eindelijk de felbegeerde eerste plaats. Nederland als beste van de wereld!! En de vrouw aan wie we dit te danken hebben is natuurlijk: Lornah Kiplagat. Onze heldin uit Groet (Noord-Holland) heeft na jaren noeste arbeid gekregen wat we haar zo graag gunden: Goud winnen op een WK.

Tijdens het wereldkampioenschap twintig kilometer op de weg in de plaats Debrecen in Hongarije heeft Lornah geschiedenis geschreven door als eerste vrouw én met een Wereld Record (1.03.21) te winnen. Paula Radcliffe’s record ging er dus aan. Met vijf seconden. Genoeg dus. Jammer voor de Britten, maar winnen met deze recordtijd is voor ons Nederlanders natuurlijk goed voor ons oranje ego.

Het zal ongetwijfeld een hektische tijd worden voor Lornah zodra ze weer in Nederland aankomt. Want  ook al  is atletiek een individuele sport, heel Nederland leeft met onze Lornah mee en haar resultaat zal niet alleen de vrouwen in Nederland stimuleren om te gaan lopen, of te blijven lopen, maar wereldwijd zullen vele meisjes zich aan haar spiegelen.

Image

Dus Lornah laat alle huldigingen lekker over je heen komen, maar als je nu ook wil toeslaan in New York,  sla dan de vervelende late-night shows over, of neem deze vaak iets te stevige presentatoren mee op een duurloop. Want dan kan praten ook, tenminste in een duurlooptempo voor ‘gewone’ hardlopers.

Beste Lornah: namens Loopkrant.nl  van harte gefeliciteerd met deze fabelachtige prestatie!








Image

© Redactie Loopkrant.nl