Schrijvende lopers

De uitgelezen kans!Nadat je maanden of jaren de meest vreselijke ontboezemingen hebt doorstaan en langzamerhand beseft dat ook jij daadwerkelijk een hardloopjunkie bent geworden is het tijd voor bezinning. Na lang twijfelen pak je een kladblok en vertrouw je je dierbaarste herinneringen over marteltochten, krankzinnige trainingen en observaties van je ‘hardloopvrienden’ toe aan het papier. Maar dan…

Het daadwerkelijk laten meegenieten van je eigen ervaringen op hardloopgebied, jouw observaties van de hardloopsport of een eerbetoon aan jouw hardloopheld laat je niet zomaar aan iemand anders lezen.

Dat hoeft ook niet. Want op maandagavond 16 oktober 2006 kon je in Deventer onder gelijkgezinden, dus hardlopers die ook wel eens wat aan het papier toevertrouwen, je werk in een intiem gezelschap delen. Dus iedereen die zijn column of hardloopverhaal vanwege de dreiging van rechtszaken, lidmaatschap royatie of andere gevoeligheden niet zomaar durfde te publiceren of nog geen uitgever had gevonden, kon zijn werk presenteren.  Ook als je eens wilt weten wat andere van je werk vinden voor je het toevertrouwt aan internet of bij een uitgever neerlegt was deze avond de uitgelezen kans.

Inspiratie

Dus : Naast een zevental beginnende auteurs die al wat essays en verhalen publiceerden op weblogs en websites zoals Chatnrun.nl en deze site (Loopkrant.nl), hadden ook een aantal bekende lopers hun medewerking toegezegd. Daaronder de bekende Belgische ultraloper Marc Papanikitas, schrijver en dichter Gijs Nijland, een redactielid van Literair Hardlooptijdschrift 42 en Ed van Beek, bondscoach van het Nederlandse ultraloopteam.

Initiatiefnemers Erik Polman en Eric de Vries, zelf enthousiaste schrijvers en lopers, wilden een breed scala schrijvende lopers bij elkaar brengen om voor te lezen uit eigen werk, inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen. Aan de voorleesavond konden zowel beginnende als gevorderde schrijvers deelnemen.

© Eric de Vries / Redactie Loopkrant.nl