Hogeveluweloop 2006: Het is nooit vol

ImageZondag 8 oktober 2006, de dag dat een Nederlandse atlete wereldkampioen wordt op de 20 kilometer op de weg, is er ook de Hoge Veluwe Loop. De tweede editie alweer, want wegens onverwacht succes de eerste keer verlengd. En ook dit keer was het druk, heel erg druk. Wellicht door het weer, de locatie of gewoon omdat de vorige keer ook al druk was.

Gevolg van de drukte was in 2006 een uitstel van de starttijden van slechts twintig minuten. De meeste lopers kwamen goed warm aan bij de start, aangezien de drukte vele lopers dwong tot vele extra meters wandelen na het parkeren tot de start.

In 2006 konden de lopers kiezen uit vijf kilometer, een tien kilometer of een halve marathon. De organisatie had het parcours exact nagemeten en wist te melden dat de vijf kilometer wel 5.184 meter was en de tien kilometer slechts 9.9km. Maar dat mocht de pret niet drukken. En gezellig druk was het. Feesttent, Braziliaanse ‘Outra Vez’  temperament om de lopers de laatste 200 meter ritmisch naar de finish te begeleiden en vele vormen van vermaak voor de kinderen.

Image

Snelle tijden en snelle afrikanen waren niet te vinden in het grootste museumpark van Nederland, maar ook dit jaar wist Arthur Schramada zijn onverslagen status bij deze loop in ere te houden. Hij won afgetekend de halve marathon.

Veel winst werd geboekt bij alle deelnemers die deze loop hadden gekozen om eens voor het eerst het avontuur op een halve marathon of tien kilometer uit te proberen. De blijdschap die na wekenlang trainen tot uitdrukking kwam door simpelweg onder een finishdoek door te lopen is altijd weer prachtig om te zien. 

Image

Voor wie zelf deze editie heeft gemist is er wellicht in 2007 nog een herkansing. Want hardlopen in één van de mooiste parken van Nederland blijft een unieke ervaring. De inschrijfgelden zijn voor de korte afstanden redelijk aan de hoge kant, maar in het all-in pakket zit ook parkeren en park entree. Verder vertrouwen we er maar op dat de opbrengst aan het park ten goede komt.  De tip voor 2007 is: kom op tijd want het is eruug druk bij het parkeren. En het zou zo maar eens kunnen dat de start in 2007 ondanks drukte wel echt op tijd begint!

Image

© Redactie Loopkrant.nl