Zie ik er niet sportief uit?

ImageDinsdagavond 12 september; ik lig op de bank naar mijn favoriete tv-serie te kijken als opeens mijn telefoon gaat. Ik neem op. Het blijkt mijn trainer te zijn die wil weten of ik nog de Bruggenloop ga lopen woensdagavond. Ik zeg hem dat ik dat inderdaad van plan was. Hij stelt voor dat ik met hem kan meerijden, zodat we onderweg kunnen bijpraten. Ik ga op zijn voorstel in en zodoende spreken we tijd en plek af waar we elkaar die volgende avond zouden zien.

Woensdagavond; het meerijden met mijn trainer is uiteindelijk, door communicatiefouten, misgelopen, maar gelukkig wilde mijn vader mij naar Nijmegen brengen, zodat ik er toch bij kon zijn. Daar aangekomen is het al aardig druk, de gezamenlijke warming-up is al begonnen en ruim honderd mensen hebben zich verzameld voor een podium waar een man bewegingen maakt, die vervolgens de ruim honderd man ook nadoen. Zelf heb ik dit keer niet zo zin om mee te doen. Vooral omdat ik helemaal achteraan slecht zicht heb op wat de man op het podium doet. Ik besluit daarom maar mijn eigen warming-up te doen.

Image

Om 19:00 uur worden we verzocht om naar de start te lopen en niet veel later klinkt het startschot. De 6,5 km loop is begonnen. Eerst worden we naar de fietsbrug geleid. Als ik daar aankom lopen er al velen op de fietsbrug. Gelukkig is het omgekeerde ook nog zo. Als ik op de fietsbrug loop zie ik nog genoeg lopers die nog de fietsbrug op moeten. Achteraan loop ik zeker niet! Op het laatste stukje van de fietsbrug is het nog even spannend ook. Door zoveel lopers tegelijk begint de fietsbrug op en neer te bewegen. Geen fijn gevoel! Ik was dan ook blij toen ik eindelijk van de fietsbrug af was.

Een stukje door Lent om vervolgens de tweede brug op te gaan, de Waalbrug. Vlak voor de Waalbrug zie ik op de stoep een professionele fotograaf staan die mij, wanneer ik net even alleen loop, fotografeert. De volgende dag vond ik mijn foto terug op de site van de Gelderlander. Zie ik er niet sportief uit?

Image

Het aan één stuk doorlopen begint moeilijker te worden en wanneer ik de Waalbrug over ben besluit ik even te wandelen. Weer lopen en dan weer wandelen. Dit lopen-wandelen wissel ik af tot aan tweehonderd meter voor de finish. Daar loop ik gelijk op met een medeloper en de laatste honderd meter sprint ik nog even en haal ik hem en nog drie andere lopers voor mij nog eens in. Heerlijk dat gevoel om zo de finish te bereiken!

Mijn eindtijd is 42:40 minuten. Met deze tijd zit ik ongeveer in het midden. Maar dit keer maakte mij de tijd niet uit. Het was ten eerste mijn eerste 6,5 km en ten tweede zag ik deze loop als een goede duurlooptraining, als voorbereiding op de Brakkensteinloop van zondag as.

© Dian Oostijen – Druten