Twee zielen, een gedachte: Lekker lopen!

Links: Zij. Rechts: Hij.‘Lekker Lopen’ is sinds kort met één lid uitgebreid en bestaat nu uit exact twee leden. Hij en zij lopen puur voor de fun. Geen gedoe, gewoon lekker lopen in de grootste speeltuin van Nederland: de Veluwse bossen. Zij heeft de afgelopen paar weken slechts twee maal gelopen en is bezig met haar opbouw. Hij hobbelt gezellig mee en coached zijn ‘favourite pupil’.

Zij: De vorige keer meldden de knieën al voortijdig dat het over-en-uit was. Nu hebben we dertig minuten gelopen en tien minuten gewandeld. Ik liep nu een stuk fijner. Een prettige oppepper vandaag. Hij: Uiteindelijk forceerde je toch te vroeg! Samen lopen is toch het fijnste wat je op een zaterdagochtend kunt doen enne ik heb ook nog eens gezweet.

Een kleine lach verschijnt op zijn gezicht als hij net een zweetdruppel van zijn voorhoofd wegpinkt. Gelukkig kan ze er wel om lachen. Echt vermoeiend was het volgens haar voor hem niet geweest vandaag.

Zij: Door korte tempo’s op de atletiekbaan krijg je volgens mij sneller een betere conditie. Hij: Nee, je wordt er alleen sneller van. Een ruim uur hobbelen zoals we net deden is pas goed voor de conditie!

Het Leesten: de grootste speeltuin op de Veluwe

Zij: Meer dan een uur? Ik moet er nog niet aan denken! Hij: Ach, dat bouw je zo weer op. Zij: Kijk daar heb je m’n personal coach. Hij: Coach? Misschien dat ik me binnenkort toch maar eens ga verdiepen in een omscholing tot coach. Het lijkt me erg leuk om met een aantal dames te gaan Nordicen of hardlopen. Zij: Dat moet je zekers doen! Elke vrijdagochtend? Hij: Haha. Nee, elke ochtend in de week. Nou deze training is mogelijk toch nog ergens goed voor geweest.

Ondertussen zit het kleine loopgezelschap alweer een uur aan de koffie bij Kiosk ‘De Ugchelse Berg’ . Het leuteren en lachen is nog lang niet afgelopen. Op het buitenterras wordt elke baasje en hond nauwkeurig onder de loep genomen. Zelf hebben ze ook veel ervaring met honden. Zelf lopen ze ook graag samen met hun hond door het bos. Met het kletsnatte weer van de afgelopen augustusmaand is de zin afentoe iets minder geworden.

Hij: Weet je nog die trainingen op Bussloo? De honden renden van links naar rechts. Over de weg en langs de koeien. Zij: Ja, die goede oude tijd. Ook de bult hierachter hebben we regelmatig beklommen. In estafettevorm. Weet je dat nog? Hij: Ehhh ja. Ik mis het afentoe toch wel weer.

Als de vraag wordt gesteld of ze net ook een aantal keren de bult op-en-neer zijn gerend valt er een kleine stilte waarna volmondig en al ja-knikkend wordt geantwoord: Tuurlijk……

De beklimming.

Mogelijk kom je het tweetal nog eens tegen. Deze keer liepen ze in de bosrijke omgeving Het Leesten in Uchgelen, nabij Apeldoorn. De volgende keer elders op de Veluwe? Als je ze ziet sluit dan vooral aan. De enige voorwaarde die ze stellen: lekker lopen en voldoende muntjes voor de koffie na afloop!

© Redactie Loopkrant.nl