Run for The Hunger Project

The Hunger ProjectOndanks dat ik af en toe redelijk sportief bezig ben begon de weegschaal angstaanjagende getallen te vertonen. In juli 2006 toch weer twee kilo erbij en met mijn lengte van 1.78 meter is 95 kilo toch wel heel erg veel aan het worden. Op papier deed ik aan voetbal, zaalvoetbal en hardlopen. Allemaal in clubverband, maar door blessures en volle agenda’s werd er regelmatig niet gesport. Vandaar dus ook dat prachtige gewicht en natuurlijk de daarbijbehorende conditie.

Binnen het bedrijf waar ik werk wordt het The Hunger Project gesteund. Wanneer wij geld storten wordt dat door het bedrijf met een factor twee verhoogd en naar The Hunger Project overgemaakt. Het project zet zich in voor een wereld zonder honger. Investeren in mensen staat daarbij centraal.

Geld storten is natuurlijk prima, maar ik vatte het plan op om een wat grotere inspanning te gaan verrichten. Een doel voor ogen hebben helpt altijd, dus besloot ik me te focussen op de halve marathon van Amsterdam. Dat moest dan een sponsorloop worden waarvan de opbrengsten naar het goede doel zouden gaan. Met mijn werkgever NPM Capital afgesproken dat de gesponsorde bedragen verdubbeld zouden worden en daarna langzamerhand diverse mensen aangeschreven. Sponsoring is mogelijk in vaste bedragen. Per kilo die ik af zou ga vallen en/of voor elke minuut die ik onder de twee uur ga lopen. Twee vrienden (betere en snellere lopers) boden spontaan aan om als “haas” mee te gaan.

José Cubo

Vanaf dat moment de looptraining serieus opgepakt. Redelijk opgelet met eten en drinken en een weblog gestart waarop de voortgang van zowel de sponsoring als van mijn trainingen, kilo’s en conditie regelmatig te volgen zijn. De vooruitgang was al snel zichtbaar op alle fronten en op dit moment, met nog ruim twee weken te gaan ziet het er goed uit. De conditie is veel beter, het gewicht is zeven kilo lager en inmiddels hebben zevenenzestig sponsors zich aangemeld en dat het laatste getal groeit nog steeds. De sponsors zijn familieleden, vrienden, clubgenoten, collega’s en ex-collega’s. Als ik mijn doelstellingen op vijftien oktober (1:45 als eindtijd op de halve marathon en een gewicht van 85 kilo) dan haal ik ruim €  4.000 op voor The Hunger Project wat dan nog verdubbeld gaat worden door mijn werkgever. Ik natuurlijk niet alleen. Zeker ook door alle sponsors.

De positieve reacties van iedereen motiveert natuurlijk enorm. De hoop is om het bedrag nog een beetje op te schroeven. € 5.000 is natuurlijk nog mooier en vijfenzeventig (of meer) sponsors is ook mooier dan zevenenzestig.

Sponsoring is mogelijk in vaste bedragen.

Note: Wil je José aanmoedigen op vijftien oktober in Amsterdam en/of een duit in het zakje doen? Kijk dan op http://runforthehungerproject.web-log.nl/ waar José zeer regelmatig nieuwe berichten en de stand van zaken laat zien. Elk bedrag is welkom, het gaat uiteindelijk om het gebaar. José en de ander lopers zullen herkenbaar zijn aan shirts met op de achterkant een groot logo van The Hunger Project. Voor meer info over het project zie http://www.thehungerproject.nl/.

© José Cubo – Amstelveen