Dit keer niet door Gelredome

ImageMet de vroege zonnestralen en de vele supporters was het in Arnhem vandaag 10 september 2006 één van de warmste zondagen in september. Voor supporters zittend op een terrasje nog net uit  te houden, maar voor de lopers van de Bridge2Bridge een helse klus om de lange afstand (10 Engelse Mijlen) te doorstaan.

Ruim zestien kilometer door Arnhem en de dorpen in de nabije omgeving. Na een rondje om de kerk gaat de stoet op weg naar de Nelson Mandelabrug. Aangekomen bij het Gelredome komt voor de meeste lopers een verrassing. Dit jaar niet door het Arnhemse stadion. Voor groot Vitesse-fan Clemens Boon uit Apeldoorn zal dit een teleurstelling zijn geweest. Eindelijk eens door het stadion van zijn cluppie glipt nu door zijn vingers.

Clemens Boon (links) is groot Vitesse Fan. Rinus Groen (rechts)

Scherpe bochten over de parkeerplaats…de lopers hebben het zwaar. Elk extra metertje is er één te veel. Een verkeersregelaar die door de hete zon vergeet zijn hand uit te steken zorgt ervoor dat een groot gezelschap aan lopers linea recta op de handrem moet. Door een snelle rechtsomkeer blijft de schade nog enigzins beperkt. Drinkposten schieten daarna als paddestoelen uit de grond. Zelfs de plaatselijke stamkroeg heeft wat personeel buiten gezet voor wat verkoeling. De derde post rond de elf kilometer heeft volgens menig loper het koudste water. Wat een tocht!

De winnaars van vandaag: Jeroen van Erp (rechts) en Arthur Schramade (links)

Voor de één gaat het om de winst en voor de ander om een goede persoonlijke tijd. Melchior van de Pol uit Apeldoorn maakt bij het passeren van de finish een afwijzend gebaar.Volgens eigen woorden is zijn wedstrijd van vandaag geen verhaal waardig. Zeer teleurgesteld verlaat hij dan ook het marktplein samen met partner en zoon.

Supporters vliegen door de straten

Voor velen gaat het echter puur om het halen van de eindstreep en het prachtige uitzicht en ondersteuning onderweg. Supporters vliegen door de straten. Met grote bossen bloemen, zelfgemaakte spandoeken en fototoestellen. "Ik was blij toen ik de finish zag. Samen hebben we het gehaald zonder te stoppen!"

© Redactie Loopkrant.nl