Dijkenloop Beneden-Leeuwen

Slechts vijf kilometer van mij vandaanZondag 3 september, de Dijkenloop in Beneden-Leeuwen. Al maanden keek Dian Oostijen er al naar uit. "In mei had ik al besloten dat ik aan de Dijkenloop zou mee doen. Slechts vijf kilometer van mij vandaan. Het was dan ook min of meer een thuiswedstrijd. Met een kloppend hart reed ik met een vriend mee naar Beneden-Leeuwen.

We waren mooi op tijd (om 11:15). De start pas om 13:00 met om 12:30 nog een gezamenlijke warming-up. Op de één of andere manier loopt het altijd uit bij een evenement en ook hier. De warming-up ging niet om 12:30 van start maar tien minuten later. Nou ja,  niet zo’n big deal dacht ik. De dame die de warming-up zou verzorgen, zou vast wel op tijd ophouden….nou niet dus!! De warming-up was om 13:00 uur precies afgelopen. Voor de lopers van de tien kilometer een mooie tijd. Zij hoefden pas om 13:05 uur te startten. Ik moest echter een sprintje zetten naar de start, waar ik helemaal achteraan en één minuut te laat van start ging.

Dijkje maar?

Ik baalde hier toch wel van, dus opnieuw een sprintje getrokken. Ditmaal om mij aan te sluiten bij de rest van de vijfkilometerlopers. Al snel was ik bij en had ik de laatste lopers ingehaald. Het parcours ging eerst even door een straat heen, maar al vlug gingen we de dijk op. De temperatuur was goed. Helaas stond er wel een flinke wind. Ook nog eens wind tegen. Soms had ik het idee dat ik wel een stap zette, maar amper vooruitkwam. Ik zag dat ik niet de enige was die moeite had met de stevige tegenwind. Af en toe zag ik zelfs mensen die even gingen wandelen.

Op een gegeven moment gingen we de dijk af en liepen we door industriegebied. Een aardig saai stuk, want er stonden op vier mensen na helemaal niks of niemand aan de kant. Het uitzicht is ook weer niet echt interessant. Niet veel later een bordje met de aanduiding 2, ofwel we hadden onze eerste twee kilometer erop zitten.

Water, water..geen water?

Zodadelijk water. Daar ben ik wel even aan toe, ook al is het slechts één slok’. Dacht ik en hoopte ik ook vurig. Het is dan slechts vijf kilometer wat ik loop, maar na 2,5 km is het wel lekker om iets van water aangeboden te krijgen. Bij de 2,5 km, geen waterpost. Nog wat verder misschien? Ik liep het bordje met de 3 erop voorbij en nog steeds geen waterpost!! Uiteindelijk heb ik die vijf kilometer moeten uitlopen zonder iets van water te kunnen drinken! Ofwel ze waren vergeten om te zorgen voor een waterpost tijdens de vijf kilometer!!

Gelukkig toen ik na 31:08 finishte kreeg ik water aangeboden. Dit was mijn brutto-tijd. Mijn netto-tijd was 30:31 minuten. Geen nieuw Personal Record (PR). De vorige keer liep ik 28:04, maar ik ben wel tevreden met mijn tijd! Volgende week de Bridge-to-Bridge loop in Arnhem. Ik hoop dat ik dan wel een nieuw PR kan lopen en dat ik dan wel water aangeboden krijg na ongeveer 2,5 km."

© Dian Oostijen – Druten