12 minuten lang?!

Zenuwachtig was het wel bij de startWoensdagavond 13 september 2006 was Loopkrant.nl aanwezig om eens van dichtbij te zien hoe lang 12 minuten lopen nu eigenlijk is. Op deze avond organiseerde atletiekvereniging AV Veluwe namelijk een coopertest voor iedereen die zijn of haar conditie wilde testen. Ondanks de hitte wisten vele lopers, maar ook andere sporters de weg naar de atletiekbaan te vinden.

Zenuwachtig was het wel bij de start. Een zeer streng sprekende commissaris van vertrek sprak alle deelnemers voor vertrek toe. Eerst lopen, dan blijven lopen, bij de bel nog een minuut langer lopen en bij de laatste bel wachten tot de afstand exact is genoteerd door een jurylid.

En afzien was het voor menig deelnemer. Tja als je normaal op kunstgras een hockeywedstrijd speelt is 12 minuten rondjes lopen toch echt andere koek.  

Lijden (met inderdaad de lange 'ij' )

Om de avond nog een extra dimensie te geven waren ook snelle mannen en vrouwen uitgenodigd voor een demonstratiecoopertest. Wellicht om deelnemers het goede voorbeeld te geven, maar sommige lopers werden bij het zien van deze snelheidsduivels toch wat extra nerveus. Uiteindelijk liet Dennis Licht zien hoe relax je een coopertest kan lopen en dan toch rond de 4km kan uitkomen. 

Toch echt andere koek

Op de foto’s is het lijden (met inderdaad de lange ‘ij’ ) van enkele deelnemers te zien. Na afloop was iedereen trots op zijn of haar prestatie en zal zonder twijfel volgend jaar weer aan de start verschijnen. Ook al zullen de meesten hier na afloop even niet aan moet denken. Menigeen zal na enige tijd natuurlijk weer zijn of haar eigen prestatie willen verbeteren.

© Redactie Loopkrant.nl

En nu wachten op de jury...