Tactisch goed gelopen meiden!

ImageHard lopen tijdens het Europees Kampioenschap in Zweden kunnen ze allemaal, maar uiteindelijk als eerste finishen is hierin belangrijk! De tijd is hierbij van ondergeschikt belang. Tactiek, daar draait het om. De baanwedstrijden worden weer druk bezocht en ook hier zie je dat de loper zijn race tactisch indeelt. Op een enkeling daargelaten die samen met een loopmaat, in de vorm van een persoonlijke haas, op weg gaat naar een eigen toptiijd.

Na een treurig begin van de avond, waarbij Simon Vroemen door een voedselvergiftiging niet aan de start van zijn 3000m Steeplechase kon verschijnen, was het op vrijdag 11 augustus in Utrecht weer uitermate druk te noemen. Bij het sprintgeweld bleek de deelname aan de lage kant. Hoogstwaarschijnlijk te danken aan het slechte en koude weer. Voor de afstandfreaks de ideale temperatuur voor een heerlijk avondje ‘rennen’. Op de 3000m starten de dames en heren zoals bekend in Utrecht door elkaar heen. Door te lopen op tijdsindeling zie je als toeschouwer elke keer weer spannende races. Waarbij van begin tot eind wordt gevochten om de seriewinst of net dat ultieme PR-tje. De vraag blijft: met welke tijd schrijf ik me in?

Image

Als de laatste serie iets na tienen van start gaat zien we al snel dat het hier behoorlijk hard gaat. Het zijn dan wel de ‘langzaamsten’ van deze avond, maar er is strijd. De dames in de groep laten zich niet kennen. Net als de mannen maken ze zich breed en laten zich eenvoudigweg niet wegduwen. Als één lang lint gaan ze ervandoor. Het geploeter en gezweet is van de gezichten af te lezen. Op tweederde van de rit wordt het steeds duidelijker wie de race het beste heeft ingedeeld. De dames krijgen soms letterlijk vleugels. Het gaat inmiddels kop-over-kop en nog steeds gaan de dames mooi mee in het geweld. Ze hebben blijkbaar nog wat over. Met tijden onder de elf minuten kunnen ze uitermate tevreden zijn. Veel mannen uit deze race zullen flink balen. Tactisch goed gelopen meiden!

Image

Wil je ook zelf eens de Utrechtse gezelligheid ervaren? Kom dan vrijdag 8 september 2006 naar de Utrechtse Overvechtse banen. Zie http://www.run2day.nl/trackmeetings voor de actuele starttijden.

© Redactie Loopkrant.nl