Run against Cancer

Bron Marathon365.nl - Logo Marathon365 - Run for cancerMaandag 14 augustus: twee dagen nadat Richard Bottram zijn verjaardag heeft gevierd. Dit jaar voor Richard wel op een hele vreemde manier. Niemand wist exact hoe laat en waar het feest zou beginnen. De feestlocatie bevond zich ergens tussen Oss en Eindhoven. Meer was nog niet bekend.

Uit heel Nederland stroomden ze dan ook richting het Brabantse land om een duit in het zakje te doen. Frappant zul je denken. Als redactie van Loopkrant.nl willen we je echter graag wat meer vertellen over Richard, want Richard is niet zomaar iemand. Het daadwerkelijke verhaal achter deze fabelachtige verjaardagstiming:

Geschreven door Tanja de Leeuw: 

"Op zondag 30 juli is Marathon365 – Run against cancer van start gegaan. De initiatiefnemer van dit bijzondere project, Richard Bottram, is op 14 augustus 2006 in Duitsland aangekomen voor de eerste marathon van een hele reeks in Duitsland. Hij zal tot 11 september 2006 in Duitsland lopen. Daarna zal hij in november 2006 en vanaf maart 2007 zeer regelmatig nog door Duitsland lopen. Doel is om 365 marathons te lopen in 365 aaneengesloten dagen. Het geld dat Stichting Marathon365 daarmee hoopt binnen te krijgen, is voor onderzoek naar kinderkanker en voor directe ondersteuning van hen die met deze ziekte leven, hun naasten en nabestaanden.

Bron Marathon365.nl - Richard Bottram in actie

Bijna iedereen krijgt in zijn (directe) omgeving te maken met de ziekte kanker. Stichting Marathon 365 is in het leven geroepen om financiële ondersteuning te verlenen aan stichtingen, verenigingen en organisaties die een bijdrage leveren aan de psychosociale ondersteuning en opvang van mensen die aan de ziekte lijden en aan hun naasten en nabestaanden. Daarnaast steunt de stichting onderzoek naar behandelmethoden van de ziekte. Om aandacht en geld voor deze doelstelling in te zamelen, is het project Marathon 365 – Run against cancer gestart.

Marathon365 is een project gebaseerd op toewijding. De duur en de afstand van het project zijn symbolisch gekozen. Aanleiding voor Marathon365 was het veel te vroege overlijden van Richards partner Elise Bila in maart 2005. Zij leed aan longkanker. Om aandacht te krijgen voor de ziekte kanker besloot Richard Bottram 365 dagen lang, iedere dag een marathon te gaan lopen. In totaal zal hij ruim 15.000 km afleggen en 14 Europese landen bezoeken. Hij wordt daarbij begeleid door een deskundig team. Richard Bottram is een ervaren loper die veel traint. In de maand mei liep hij een succesvolle promoloop – 31marathons – langs alle inloophuizen voor kankerpatiënten in Nederland.

Bron Marathon365.nl - Je kunt een stukje meerennen of fietsen

Marathon365 staat gepland voor de periode van 30 juli 2006 tot en met 29 juli 2007. Doel van het project is onder meer om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker en voor psychosociale hulp voor mensen die kanker hebben en voor hun naasten of nabestaanden. Iedereen kan een steentje bijdragen. Daarbij telt: samen is meer. Want het gaat er ook om om samen de schouders eronder te zetten. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een stukje meerennen of fietsen met Richard. Dit kost een klein bedrag per kilometer. Ook kan geld worden overgemaakt op rekeningnummer 46 24 66 558 t.n.v. Stichting Marathon365 in Waalre. "

Bron Marathon365.nl - Via Live-position kun je Richard op de voet volgen

Op de website http://www.marathon365.nl lees je meer over de diverse mogelijkheden en over dit geweldige project. Ook kun je Richard dagelijks volgen tijdens zijn loop via ‘live position’ en zijn weblog.

© Tanja de Leeuw