Mijn vriendin en ik zijn starters

ImageZe lopen met z’n  tweetjes. Ze wilden zich wel bij een hardloopgroep aansluiten, maar dat paste niet bij alle andere bezigheden. "Doel? We denken aan een marathon. Dat lijkt ons fantastisch, maar de van dam-tot-dam loop lijkt ons hoog genoeg gegrepen. Wie heeft ons zo gek gekregen om te gaan hardlopen? Mij leek het fantastisch om te kunnen hardlopen. Het is altijd knap om te zien. Mijn vriendin wilde ook gaan hardlopen, met name voor het afvallen. Echter wel omdat we het leuk  vinden en het is heerlijk om te bewegen."

Als trotse dertigers wandelen ze eerst de Amersfoortse wijk uit op zoek naar een lange weg waar ze met een gerust hart kunnen lopen. Over het algemeen ééntje waarbij ze als lopers niet overreden kunnen worden.

"We hebben bij de hardloopwinkel van Amersfoort goede schoenen gekocht. We waren direct bekende Nederlanders, want onze voetstappen werden daar geregistreerd. Zo kon ze zien welke schoenen het beste waren. We hebben beide wel zes paar schoenen gepast en zijn uiteindelijk gewapend met schoenen, sokken en een broekje naar buiten gegaan.

Afgelopen zondag was onze eerste loop. Poeh hé, dat was een uitputtingsslag. Nu we voor de vierde keer hebben gelopen en zelfs 4 x 3 minuten en 1 x 4 minuten kunnen hardlopen met tussendoor slechts drie minuten wandelen hoor je ons niet klagen.

4 x 3 minuten en 1 x 4 minuten. Weer een minuut erbij!

We hadden geen idee dat je zo snel went aan het hardlopen. We zijn beide erg gemotiveerd en vinden het erg leuk. Een echte aanrader…hardlopen! Persoonlijk is het fijn om in ieder geval met één persoon meer dan jezelf te starten. Dan kan je elkaar steunen!"

Als redactie van Loopkrant stelde we nog een belangrijke slotvraag: over een tijdje het vervolg op dit verhaal? Petra: Lijkt me een goed idee!
 
© Petra Hamoen – Amersfoort