2e Internationale Weblogloop

ImageZaterdag 5 augustus was het zover, de 2e Internationale weblogloop. In een mooie bosrijke omgeving in het Belgische Gierle kwamen in totaal twintig hardlopende webloggers (of is het webloggende hardlopers) bij elkaar om gezellig met elkaar te lopen. Het webloggende stel Ronnie en Janna kozen voor de zeven kilometerwedstrijd en behaalde zowaar beide de tweede plaats bij de heren en dames.

Het leuke aan loopjes in België is dat iedereen zo relaxt is. Staat men in Nederland vaak al een half uur van tevoren te dringen in het starthok, hier is iedereen nog vlak voor de start rustig aan het kletsen. Twee minuten voor het startschot gingen de lopers, waaronder de achttien webloggers naar een groot grasveld waar de renners (totaal zo’n driehonderd) als een lang gestrekt lint klaar stond voor de tien Engelse Mijlen (16,1km). De wedstrijd, Natuurloop Achtzaligheden, ging door een hele mooie omgeving. De bospaden waren goed beloopbaar maar zo af en toe, zeker in het begin, was het een beetje dringen. De route was goed aangegeven met gele bordjes en vele vrijwilligers wezen de weg. Na elke kilometer stond een markering en water- en sponsposten waren erg genoeg. Ik kon mijn tempo goed vasthouden en liep nog redelijk ontspannen.

Na een kilometer of twaalf kreeg ik een beetje een dipje, moest even iets laten vieren maar na twee kilometer kon ik weer aanhaken. Op veertien kilometer werd ik ingehaald door een snelle Belg en ging in zijn ‘slipstream’  mee. Hij versnelde, ik ook. De laatste kilometer ging het rap. De finish was om de bocht… maar oh nee, eerst nog een rondje om het grote grasveld. De ruimte tussen de Belg en mij werd groter maar toen kwam toch weer die drang, die ik altijd heb, om op het einde alles eruit te persen. In de laatste bocht voor de finish ging de turbo aan, de Belg, alsmede vier andere lopers liet ik achter mij in een eindprint van 19,7 kilometer per uur.

Image

De inspanningen resulteerde in een nieuw PR op de 10EM van 1:14:08 en een vierde plek bij de webloggers op de 16,1 kilometer. Ik moest even bijkomen, of recupereren zoals de Belgen dat zo mooi noemen, van de race door languit in het gras te gaan liggen maar daarna kon ik de meeste webloggers bij de finish op de foto schieten. De dag werd afgesloten met een gezamelijk etentje en we waren het er met z’n allen overeens. We moeten vaker bij elkaar komen om gezellig samen een loopje te doen. 

Zie ook http://www.runningronald.nl
 
© Ronald Meijer – Alphen aan den Rijn