Mijn doel is de zevenheuvelenloop

Monique en EugèneGewoontegetrouw weer op de vrijdagavond afgereisd naar de atletiekbaan. De vorige twee vrijdagen hadden we een bruiloft. We stonden in verdekte vorm tripling, skipping op de dansvloer te doen. De medebruilofsgasten hadden al zoiets "wat een raar danspasje". Maar ja, wij zijn er nu echt aangewend om ons weekend sportief te beginnen. Wij hadden na het gespring op de dansvloer ook geen centje pijn terwijl collega’s klaagde over spierpijn, achillespezen ….. Tobbers !!

Maar nu even terug naar deze vrijdagavond (14 juli 2006). Aangenaam werden wij verrast dat we voortaan op de vrijdagen getraind worden door Grada Boschker. Na eerst een persoonlijke voorstelronde beginnen we met de warming up ((want inderdaad van de helft van de mensen waar je nu toch al een tijdje mee over de baan huppelt, ken je soms niet eens de naam…) Altijd grappig hoe iedere trainer soms dezelfde oefeningen toch anders aanpakt. En Grada had ons al grondig voorbereid waartoe deze warming-up zou leiden, namelijk: 6 x 4 minuten. Het had ook nog een doel die 4×6 , oh nee 6 x 4 minuten, maar dat ben ik deels kwijt. Dus ik zal er maar niets over zeggen.

Ook gaf Grada de tip goed met onze hartslag om te gaan indien wij ook een hartslagmeter aan hadden. Dan wordt bedoeld de combinatie van band en juist horloge (en niet één van beiden). Mijn eerste ronde ging niet echt super en dat was ook te zien aan de hartslag. Grada kwam al lopende vragen hoe het ging. Nou niet echt geweldig maar dat komt meestal later in de training wel goed. Ik heb aangegeven dat mijn doel is om de zevenheuvelenloop in november goed uit te willen lopen, snelheid is voor mij minder van belang maar wel het soepel en gemakkelijk lopen en het halen van die afstand. Zij gaf mij de raad om gewoon mijn eigen tempo te lopen en aan de opdracht te houden.

Foto in groot formaat per mail ontvangen? Mail dan naar de redactie van Loopkrant.nl

Dus die 6 x4 minuten minimaal zo constant mogelijk uitvoeren met eventueel steeds misschien een beetje meer versnelling. Gelukkig ging het vanaf de 1e sessie 4 minuten steeds beter en heb ik de laatste sessie achter mijn echtgenoot Eugène aangerend. Hartslag ietsiepietsie te hoog maar het was lekker om te voelen dat er aan het slot nog wat in zat.

Ook Eugène had een fijne training achter de rug. Over het algemeen heeft hij even wat tijd nodig om op echt op stoom te komen maar daarna was het allemaal weer heel prettig om iedere keer die 4 minuten beter te volbrengen dan de vorige 4 minuten. We sloten de training af met een praatje. Grada wilde graag weten of we misschien voor speciale doelen trainen. Nou, diverse variërend van halve marathon Eindhoven, halve marathon Amsterdam, Dam tot dam en zevenheuvelenloop. Kortom ons zul je zo trouw mogelijk zien op de maandag en vrijdagavond op de baan. Goed weekend allemaal !!

© Monique en Eugène Wijnen